Bu Ezanı Mutlaka Dinleyin (Mescid-i Nebi Sabah Ezanı)

Okuyan: Mescid-i Nebi'nin Müezzini Sheikh Abdul Majeed Surayhi

İslam ve İhsan

SABAH NAMAZI NASIL KILINIR?

Sabah Namazı Nasıl Kılınır?

SABAH NAMAZINDAN SONRA OKUNACAK DUALAR

Sabah Namazından Sonra Okunacak Dualar

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

  • Allah Allah Allah

    Ben bu sesi Medine de dinlemek şerefine eriştim çok şükür sabah ezanı okurken inanın tüylerim diken diken olmuştu Rabbim dileyen herkese Medine de bu sesi dinlemeyi nasip etsin

    Çok güzel dinledikçe dinleyesim geliyor ne denebilirki muhteşem..))

    Bittim abi ya o kadar maşallah güzel bir ezan dinledim

    Neşat taşpınar çok güzel dinledikçe dinleyesim geliyor aynızamanda bu mesaj ruhun derinliklerine inmesi sebebiyle o an insan kendini verilen mesajın dışındakilerden arındığını hissedince huzur huışu alemine dalıyor değilmi?

    Gençlerimizi Popla,Batı müziği denilen zambırtıyla kendilerine çekmeye çalışıyorlar.Güzel okunan bir Ezan,Güzel okunan bir ilahi,güzel anlatılan bir sohbet Helede Güzel Kıraatınca okunan KUR'AN'kerim inanan insanın içini ürpertir.Bir nevi ilahi aşka davettir.Bu Daveti yapanlardan ve Davete uyanlardan Allah razı olsun.A.emanet olun.

    ezan bile artık ezan olmaktan çıktı.ne hallere sokmuşlar.tevhidin ve tekbirin yerini nağmeler ve teğanniler almış.yazıkk

    • Önce teğanni nin ne demek olduğunu öğren sonra gel burda yaz

    mükemmel

    Bu ezanı youtube sitesinde bulamadım eğer youtube sitesinde varsa link verebilir misiniz? Ayrıca bu şahsın adı nedir? Allah razı olsun. Müthiş bir ses. Maşallah.

    • Sheikh Abdul Majeed Surayhi

      • Allah vergisi yetenek helalolsun.

    • https://m.youtube.com/watch?v=HHSViZRI7_8

    • Seyh abdulmecid

    Etkileyici dinledikce ruhun dinleniyor sanki allah senden razı olsun inşanllah

    ne denebilirki muhteşem...

    Maşaallah......

    Mükemmel bir ses ve Ezan genç kardeşime uzun ömürler diliyorum,yetişdiren Hoca'larından ALLAH Razı olsun.

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.