Gençlere Özel 'hüdayi Yaz Programları'

Aziz Mahmud Hüdâyi Vakfı gençlere özel Hüdâyi yaz programları düzenliyor.

4. sınıftan lise ve üniversite öğrencilerine kadar her yaştan gence özel yapılan yaz programlarında hem dini bilgilerinizi öğrenebilir hem de sosyal aktivitelere katılabilirsiniz.

ERKEKLERE ÖZEL YAZ PROGRAMLARI

Erkeklere özel yapılan Hüdâyi yaz programları şu şekilde:

HAFIZLIK ÇALIŞMASI ADAY BELİRLEME PROGRAMI

4. sınıftan 5. sınıfa geçen ve imam hatip ortaokuluyla birlikte hafızlık programına kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin 2 haftalık deneme eğitimi programı başlıyor. Program 25 Haziran-06 Temmuz 2018 ve 09 Temmuz-20 Temmuz 2018 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihi: 15 Nisan - 05 Haziran 2018

İrtibat: 0216 561 17 46

HEDEF İSTANBUL PROGRAMI

9. sınıfa geçen ve İstanbul’da LGS puanıyla öğrenci alan okullarda lise eğitimi almak isteyen öğrencilere yönelik, okul ve barınma imkânlarının tanıtılacağı 1 haftalık programa davetlisiniz. Program 09 Temmuz-14 Temmuz 2018 ve 16 Temmuz–21 Temmuz 2018 tarihlerinde olacak.

Başvuru Tarihi: 25 Haziran-08 Temmuz 2018

İrtibat: 0216 428 39 60 /243 (Dahili)

LİSE YAZ OKULU PROGRAMI

Liseli gençlerin İstanbul’da yaz tatillerini dolu dolu değerlendirebilecekleri yaz kampı başlıyor. Gençlerin dini ve ahlaki değerleri sosyal ve kültürel faaliyetlerle sıkılmadan öğrenebilecekleri programda inançtan ahlaka, spordan sanata, geziden kültüre ve doğa kampına kadar birçok fırsat sizi bekliyor.

“Payitaht Lise Yaz Kampı” adıyla toplamda 7 günden oluşan lise kampı 25 Haziran - 22 Temmuz arasındaki 4 farklı tarihte, 80 kişilik 4 farklı lise grubunun katılımı ile icra edilecektir.

Başvuru: www.lider.org.tr

İrtibat: 0216 632 01 38

8-13 YAŞ ARASI LİDER EĞİTİM YAZ OKULLARI

Lider Eğitim Derneği tarafından hazırlanan yaz okulu programlarına 8-13 yaş arasındaki (ilkokul ve ortaokul) erkek öğrenciler katılabilmekte ve servis imkânı bulunmaktadır. Kur’ân-ı Kerîm, ibâdet, Siyer-i Nebî ve değerler eğitimi derslerinin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de programın önemli bir boyutunu oluşturuyor. İyilik faaliyetleri, izcilik, tiyatro, gezi, havuz, futbol, go-kart gibi etkinliklerde düzenlenecektir.

İstanbul’da Başakşehir, Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir, Sancaktepe, Sultanbeyli ve Pendik ilçelerinde toplam 12 farklı merkezde 6 hafta sürecek program 25 Haziran - 03 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Başvuru: www.lider.org.tr

İrtibat: 0216 632 01 38

ALEMDAĞ KUR’ÂN KURSU YAZ PROGRAMI

5., 6., 7. ve 8. sınıfı bitiren gençlerin yaz tatillerini daha verimli programla değerlendirebilecekleri Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi alabilecekleri 7 haftalık bir program düzenliyoruz. 18-25 Haziran ve 3 Ağustos tarihleri arasında başlayacak programımız, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlangıç tarihi açıklamasına göre değişiklik gösterebilir.

Başvuru Tarihi: 02 Mayıs-18 Mayıs 2018

İrtibat: 0216 312 17 17 / 0216 312 15 60

ÜNİVERSİTELİLERE ÖZEL YAZ KAMPI

İslami ilimlerde temel dersler; Kur’an-ı Kerim, hadis, Arapça, akaid ile birlikte alanında uzman eğitimci ve akademisyenlerin ders vereceği yaz programına üniversiteli öğrenciler katılabiliyor.

İlahiyat fakültesinde okuyan öğrencilere yönelik ilahiyat yaz kampı ve farklı branşlarda lisans eğitimlerine devam eden öğrenciler için ise Hünerli Yaz Kampı programı olacak. Program 02 Temmuz–03 Ağustos 2018 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak.

Başvuru Tarihi: 15 Mayıs-01 Haziran 2018

İrtibat: www.huner.org.tr

0216 428 39 60 / 234 (Dahili)

KIZLARA ÖZEL HÜDÂYİ YAZ PROGRAMLARI

Kızlara özel yapılan Hüdâyi yaz programları ise şöyle:

YENİ NESİL ŞEHBAL İLE GELECEK

İlkokul, ortaokul ve lise gençlerine yönelik değerler eğitimi, alternatif eğitim programları ve atölye faaliyetlerinin bulunduğu yaz okulu programı Şehbal Kültür ve Gençlik Merkezleri’nde yapılacak.

Eğitim tarihleri 18 Haziran-3 Ağustos arasındadır.

Facebook: zarafetkulturmerkezi

İrtibat: 0544-218-00-41 / 0216 325 22 20

FASL-I BAHAR KIZ KUR’AN KURSU YAZ KAMPI

Ortaokul, lise ve üniversitede tahsil gören Türk öğrenciler; İngilizce, Fransızca ya da Arapça konuşmakta olan yabancı uyruklu öğrenciler; Braille alfabesiyle Kur’ân öğrenmek isteyen görme engelli öğrenciler ve 2018-2019 eğitim yılında imam hatip ortaokuluna kayıt yaptırıp hafızlık yapmak isteyen 4. sınıf mezunu öğrencileri için kaçırılmayacak yaz kursu başlıyor.

İslami ilimler, hafızlık ve kültür-sanat derslerinin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerle donatılan yaz programlarına tüm öğrencileri bekliyoruz.

Program İstanbul’da 18 Haziran-17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihi: 1-15 Mayıs 2018

İrtibat: 0216 561 76 44

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE ÖZEL YAZ OKULU

Üniversite eğitimine devam eden veya üniversiteden mezun olan gençlere yönelik Yaz Okulu programı başlıyor. Programda dini tekamül dersleri, sosyal sorumluluk projeleri, atölye faaliyetleri ile yaz tatilini değerlendirmek isteyen gençleri okulumuza bekliyoruz. Üniversiteli gençlere yönelik Yaz

Okulu 23 Temmuz-10Ağustos tarihleri arasında İstanbul’dadır.

Facebook: zarafetkulturmerkezi

İrtibat: 0544-218-00-41 / 0216 325 22 20

GENÇLİK HEYECANINA ZARAFET İLE YÖN VER

Zarafet Eğitim Danışma ve Kültür Merkezi ile yazına değer katmak isteyen liseli gençleri Zarafet Yaz Okulu’na davet ediyoruz. Değerler eğitimi, sosyal kültürel faaliyetler, atölyeler ve hobi faaliyetleri ile dopdolu bir eğitim programıyla liseli gençleri geleceğe hazırlıyoruz. Yaz Okulu 25 Haziran - 20 Temmuz tarihleri arasındadır.

Facebook: zarafetkulturmerkezi

İrtibat: 0544 218 00 41 / 0216 325 22 20

HATİCE HATUN KIZ KUR’AN KURSU YAZ KAMPI

İslam kültürü ve ahlaki değerlerinin anlatıldığı seminerler, tarih ve kültür gezileri ile bilgilendirme, yarışma ve el sanatları ile zenginleştirilen kampımıza Avrupalı öğrencilerimizi davet ediyoruz. Kampımız 18 Haziran - 17 Ağustos 2018 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihi: 1-15 Mayıs 2018

İrtibat: 0216 561 76 44

Kaynak: Hüdâyi Bülteni, Sayı: 9

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.