15 Tatil Nasıl Değerlendirilmeli?

19 Ocak cuma günü itibariyle okullar 15 tatil arasına girdi. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrencinin tatile çıktığı 15 tatilde, öğrencilere özel 15 tatil etkinliği hazırladık.

15 tatilde yapabileceğiniz etkinlikleri İslam'ı öğrenerek, kitap okuyarak, sosyal faaliyetlere katılarak, akrabalarınızı ziyaret ederek geçirebilir bu faaliyetlerinize kendi imkanlarınız dahilinde farklı güzel etkinlikler de ekleyebilirsiniz. Bizim sizler için seçtiğimiz 15 tatil etkinlikleri şöyle:

KUR'ÂN-I KERİM OKUMAYI ÖĞRENEBİLİRSİN

15 tatil Kur'an öğrenmek için kaçırılmayacak fırsat! Yaz tatilinde Kur'an okumayı öğenemediysen ya da Kur'an'ı yeni okumaya başlayıp bıraktıysan, 3 günde Kur'an'ı öğrenmen mümkün. Daha önce hazırladığımız aşağıdaki haberi tıklayarak videoları izleyerek Kur'an'ı öğrenebilirsiniz.

3 GÜNDE KUR’ÂN ÖĞRETEN PROGRAM İÇİN TIKLAYINIZ

GÜNLÜK HAYATTA YAPABİLECEĞİNİZ SÜNNETLERİ ÖĞRENİN

Peygamber Efendimiz'in hayatı (s.a.v.) her Müslüman için örnek alınması gereken güzelliklerle dolu. Haberimizi tıklayarak günlük hayatta uygulayabileceğiniz pratik 104 sünneti okuyup, öğrenebilirsiniz. Arkadaşlarınızla bunu paylaşıp, aranızda tatlı bir yarış bile yapabilirsiniz.:)

GÜNLÜK HAYATTA YAPILACAK SÜNNETLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

AKRABALARINI ZİYARET EDEBİLİRSİN

Okul dersleri seni yordu, artık dinleniyorsun. Şimdi daha aktif dinlenmek için seni yerinden kalkmaya davet ediyoruz. Uzun zamandır görmediğin, aramadığın, halini hatırını sormadığın akrabalarını gidebiliyorsan ev ziyareti yaparak gidip gör; gidemiyorsan telefon açıp nasıl olduklarını sor. Emin ol buna çok sevinecekler. Hem bununla İslam'ın emrettiği sılahi rahimi yapmış olacaksın. Konuyla ilgili şöyle bir haberimiz var. Vaktin varsa okuyup daha fazla bilgi alabilirsin.

AKRABA HAKKI İLE İLGİLİ AYET VE HADİSLER İÇİN TIKLAYINIZ

KİTAP OKUYABİLİRSİNİZ

Tatiller kitap okumak için bize en güzel fırsatları sunuyor. Bu 15 tatilde kendinize hedef koyup 4-5 kitap okuyup zamanınızı dolu dolu geçirebilirsiniz. Okuyacağınız eserler siyer kitapları olabileceği gibi Türk ve dünya klasiklerinden de olabilir. "Başka neler okuyabilirim" diye düşünüyorsanız size biraz daha yardımcı olalım. Aşağıdaki haberimizde okuyabileceğiniz kitap tavsiyelerini bulabilirsiniz.

GENÇLERİN OKUMASI GEREKEN 100 KİTAP

OKUNMASI GEREKEN 10 SİYER KİTABI

OKUNMASI GEREKEN KİTAPLAR

SOSYAL FAALİYETLERE KATILABİLİRSİNİZ

Tatili güzel geçirmenin en iyi yollarından biri de sosyal faaliyetlere katılmak. Bu ister bir gezi olabilir isterseniz çevrenizde düzenlenen sosyal aktivitelerden birine katılmak şeklinde düşünebilirsiniz.

Sosyallik insana can verir, kişiyi geliştirir, güzelleştirir. Bu yüzden tatilde sosyalleşebileceğiniz faaliyetlere katılmayı ihmal etmeyin. Tatili geçirdiğiniz bölgedeki tarihi yerlere gidebilirsiniz. Allah dostlarının, velilerin, hak aşıklarının kabirlerini ziyaret edebilir ruhlarına bir Fatiha, üç İhlas-ı şerif okuyabilirsiniz. Yakın akrabalarınızın kabirlerini de ziyaret etmeyi unutmayın.

Gezin, görün tefekkür edin çevrenizi; yeyip, için ama israf etmeyin. Camilere gidin, namaz kılın; cemaatten amcalarla, dedelerle konuşun, öğüt alın, ellerini öpün. Daha yapabileceğiniz birçok şey olabilir, imkanlarınıza göre bunları araştırın ve yapmak için adım atın. Göreceksiniz tatiliniz daha güzel geçecek. Tatil dönüşü bunları günlüğüne not alıp, kendinize yeni hedefler koyabilirsiniz. Şimdiden tatilinizin güzel geçmesi dileğiyle...

Kaynak: İslamveihsan

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.