23 Yıl Önce Mezun Olan Öğrencilerden "Ahde Vefa" Örneği

Konya'da Meram Anadolu Lisesinden 23 yıl önce mezun olan dönem arkadaşları, okulun ihtiyaçları için başlattıkları "Ahde Vefa" kampanyasıyla, öğrencilerin eğitim ortamını modernleştirip, sınıfları da Kovid-19 tedbirleri koşullarına uygun hale getirdi.

Aldıkları eğitimle meslek edinen, başarı basamaklarını tırmanan Meram Anadolu Lisesinin eski öğrencileri, mezunu oldukları liseyi unutmadı.

Köklü bir geçmişe sahip eğitim kurumundan 23 yıl önce mezun olan iş adamı Mustafa Başaran, okulun ihtiyaçlarından haberdar olduktan sonra dönem arkadaşlarına ulaşarak bir vefa kampanyası başlattı.

Arkadaşlar arasında ilgi uyandıran kampanya ile gereken destek sağlandı. Bakım, onarım ve tefrişat masraflarını üstelenen eski mezunlar, hatırası için bırakılan demir duvar askılıkları hariç sınıfları baştan aşağı yeniledi.

Sınıfların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri koşullarına da uygun olmasını isteyen eski mezunlar, sosyal mesafenin sağlanabilmesi için ikili sıraları tek kişilik sıralarla değiştirdi.

"Öğrencilerimize ve okulumuza bu şekilde destek olmaya devam edeceğiz" 

Mustafa Başaran, yaptığı açıklamada, "Ahde Vefa" adıyla kampanya başlattıklarını belirterek, "Dört haftalık bir kampanyayla 24 sınıfın tüm eski sıralarını ve kürsülerini modernleriyle değiştirdik." dedi.

Hem veli hem de eski bir öğrenci olarak okulun ruhunu ve ihtiyaçlarını çok iyi bildiğine dikkati çeken Başaran, yardım çabalarının başarıya ulaşmasından çok mutlu olduklarını anlattı.

Başaran, kampanyayı geliştirdiklerine ve bu destekleri sürekli hale getirdiklerine değinerek, "Eski dönem arkadaşlarımızın her birine talepleri doğrultusunda bir sınıf bağışladık. Bundan sonra o sınıfın herhangi bir ihtiyacı olduğunda o dönem arkadaşları karşılayacak. Öğrencilerimize ve okulumuza bu şekilde destek olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"Türkiye'ye örnek olacağına inanıyorum"

Kampanyanın "Türkiye çapında da ses getireceğine ve ülkede örnek alınacağına" inandığını dile getiren Başaran, şöyle devam etti:

"1955 yılında Konya Maarif Koleji olarak kurulup daha sonra adı Meram Anadolu Lisesi olarak değiştirilen okulumuz, Türkiye'nin en köklü okullarından birisi. Kampanyaya destek için eski arkadaşlarımıza ulaştığımız zaman herkes büyük bir ilgiyle yardıma koştu. Aramızda 30 yıl önce mezun olan ablalarımız bile var. Bu kampanya güzel bir örnek oluşturarak Türkiye geneline de yayılabilir. Başka okullarda da geçmiş dönem mezunlarına ulaşılabilirse, herkesin en güzel yıllarını geçirdiği okuluna elinden geldiğince yardım edeceğinden şüphem yok."

Liseden 23 yıl önce mezun olan öğrencilerinden Süheyla Büyükşahin de sıralarından geçtikleri okullarına katkıda bulunma fikrinin sevindirdiğini ve o sıralarda bugün oturan yeni nesillere faydalı olmak istediklerini söyledi.

Okulda 32 yıl görev yapmasının ardından 2 yıl önce emekli olan matematik öğretmeni Üzeyir Yavuz ise "Öğrencilerimin yaptıkları beni çok duygulandırdı. Onlarla gurur duyuyorum. Büyük bir destekte bulunmuşlar. Okullarını çok güzel bir hale getirmişler. Kendilerine minnettarım. Hepsini çok seviyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.