Namaz Nasıl Kılınır?

Namaz nasıl kılınır? Erkek ve kadınlar için ayrıntılı olarak hazırlanan namazların yazılı, resimli ve videolu kılınışlarına aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bir tıkla erkek ve bayanlar için farz, vacip, sünnet ve nâfile namazların yazılı, videolu ve resimli kılınışlarını öğrenebilirsiniz.

ABDEST NASIL ALINIR?

Namaz kılabilmek için gusül abdestimizin ve namaz abdestimizin olması farzdır.

FARZ VE VACİP NAMAZLARIN KILINIŞI

KAZA NAMAZI NASIL KILINIR?

NAFİLE NAMAZLARIN KILINIŞI

NAMAZLA İLGİLİ BİLGİLER

İslam ve İhsan

HUŞÛ NEDİR? HUŞÛ İLE NAMAZ NASIL KILINIR?

Huşû Nedir? Huşû İle Namaz Nasıl Kılınır?

HER MÜSLÜMANIN BİLMESİ GEREKEN DÎNÎ BİLGİLER

Her Müslümanın Bilmesi Gereken Dînî Bilgiler

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

  • Dizlerımde menüsküs var doktorlar oturarak kılmamamı dızlerımı bukmememı soyledıler ne sekıl namaz kılmam dogrudur

    DEĞERLİ SİTE YÖNETİCİSİ,
    BURADA SORU SORAN KARDEŞLERİMİZ FIKHİ BİR BİLGİ SORUYOR VEYA ASLINDA BİR TÜR FETVA İSTİYOR. CEVAPLA BUTONUNA TIKLAYAN HERKES KAFASINA GÖRE BİLGİ ÜRETEBİLİR, AKTARABİLİR, SAHİH Mİ DEĞİL Mİ BELLİ DEĞİL. EHLİ CEVAPLAYABİLİYORSA CEVAP İSTEYİN, EHLİ CEVAPLAYAMAYACAKSA FİTNEYE FIRSAT VERMEMEK İÇİN CEVAPLA BUTONUNU KALDIRINIZ.
    SELAMLAR.

    Selamaleykum ben fatiha ihlas subhaneke Felak nas Kevser süresini biliyorum çocukken çok biliyordum ama unuttum şuan öğrenmeye çalışıyorum olmuyor bu bildiğim sürelerle namaz kılsam yeter mi .
    Birde 1 2 rekat son oturuş gibi bazı yerlerde fatiha ihlas süresinin okunacak yerlerini karıştırıyor yanılıyorum sürelerin okunus yeri önemli mi hani kurandan bir süre bir parça okunması namazın kabulü için mecburi olduğu icin fatiha yi okumak ve rüku secde oturuş yada kıyam da ihlas suresi Felak subaneke yi okumak sırasız okumak yeterli mi
    Namazın kabulü için yeterli mi?
    Çok uğraştım ama şüpheye düşüyorum oldumu yanlış yerde okudum diye bir türlü namazımı bitiremiyorum. Bana bir yol gösterir misiniz

    As Salamu Aleykum.Böyle videolarla namaz kılmayı Şafi mezhebi için de rica ederiz.

    Kulaktaki kupede insan yada hayvan sulieti varsa namaza zararı var mı

    Selamünaleyküm kardeşlerim, namazın kılınışında kadınla erkeğin farkı olmadığını, böyle bir fark ile ilgili sağlam bir hadis bulunmadığını dolayısıyla kadınların da rükûda 90° eğilmesi vs söyleniyor. Bu konuyu açıklayabilir misiniz?

    Selâm aleyküm. Hocam ilkindi namazının farzının 4. Rekatında fatihadan sonra zammı süre okumuşum şimdiye kadar bu namazlarım kabul olurmu .

    • Cevabı bu videoda var: https://youtu.be/qc4xS0N4p7c

    Allah bizlere namaz kılmayı nasip etsin inşallah...

    ALLAH tüm müslümanları korusun.

    ALLAHIM TÜM MÜSLÜMANLARI KORUSUN İNŞALLAH

    Bana imâ ile namazın nasıl kılınacağına dair yardımcı olabilirmisiniz ? lütfen

    RABBİM BİZLERİ HÜŞÜ İÇERİSİNDE NAMAZ KILANLARDAN EYLESİN AMİN. MEVLÜT ALKAN

    Namaz biraz birmiyorum orucu nısır tutar

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.