Adana'da Görev Yapan Genç İmam Mahallesini Güzelleştiriyor

Adana'nın Feke ilçesi kırsalındaki camide görev yapan 29 yaşındaki imam Emrullah Ardo, yaptığı etkinlikler ve temizlik çalışmalarıyla mahalle sakinlerinin gönüllerine dokunuyor.

Yerebakan Mahallesi Camisi'nde 3 yıl önce mesleğe başlayan Ardo, Kur'an kursuna katılan çocuklar için oyunlar ve hediyeler hazırlıyor, mahalleyi güzelleştirmek için çaba gösteriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı İlçe Gençlik Koordinatörlüğü görevini de yürüten Ardo, vatandaşları sık sık ziyaret ederek ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatılmasına katkı sunuyor.

Ardo'nun, camideki faaliyetlerden ve mahalle sokaklarında yaptığı temizlik çalışmalarından görüntüleri paylaştığı sosyal medya hesabı da rağbet görüyor.

- "Faaliyetlerle çocuklarımıza camiyi sevdirmeyi amaçlıyorum"

İmam hatip Emrullah Ardo, Anadolu Ajansı muhabirine, Kur'an kursuna katılan çocuklara İslam'ı sevdirmeyi hedeflediğini söyledi.

Hayırseverlerin desteğiyle çocuklara çeşitli hediyeler verdiklerini belirten Ardo, "Çocuklarımıza dinimizi daha güzel şekilde öğretmek için çalışıyorum. Çocukların camiyi sevmesi, ders aralarında sıkılmaması için oyunlar oynuyoruz." dedi.

Ardo, camiye yerleştirdiği rafla "cami market" projesini hayata geçirdiğini, ders sonunda çocuklara ikramda bulunduğunu anlattı.

Çocukların etkinlikleri sevdiğini dile getiren Ardo, şöyle konuştu:

"Dinimizi öğretecek programlar ve güzel faaliyetlerimiz var. Faaliyetlerle çocuklarımıza camiyi sevdirmeyi ve güzel İslam dinimizi anlatmayı amaçlıyorum. Maksadımız çocukların gönlüne girmek. Gerçekten de olumlu dönüşler alıyorum. Çocuklar camiye koşarak geliyor. Onları bu şekilde görünce çok duygulanıyor, böyle bir şeye vesile olduğum için Allah'a hamdediyorum."

Ardo, eşiyle mahallenin sokaklarını temizlediği videonun sosyal medyada ilgi gördüğünü vurgulayarak, "Eşimle yaptığımız faaliyetleri sosyal medyaya aktarırsak belki meslektaşlarımıza, kardeşlerimize ve büyüklerimize örnek olur diye düşündüm.

'Onlar da çocukları, büyükleri sevindirirler gönüllerine girer' dedim. Hamdolsun özellikle son attığımız video çok ilgi gördü. İnşallah örnek olmuşuzdur." ifadelerini kullandı.

İmamlığın gönül işi olduğunu belirten Ardo, şunları kaydetti:

"Camideki görevimizden kalan zamanlarda köylülerimize yardım ediyor, onlara hizmet ediyoruz. Caminin bakımını eşimle yapıyorum. Köyde gezerken kötü bir yer veya çöp gördüğümde dayanamıyorum, temizliyorum. İçim rahatlıyor."

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.