Ağız Kokusunu Giderici 10 Doğal Yöntem

SIHHAT

Ağız kokularının yüzde 13'ü; diyabet, sinüzit ve mide sorunları, solunum yolu hastalıkları, böbrek ile karaciğer yetmezliği gibi ağız dışı doku ve organların hastalıkları nedeniyle gelişiyor. Bunların yanısıra orucun verdiği açlıkla ağız kokusu oluşuyor. Diğer taraftan beslenme tipi ve sigara da ağız kokusuna yol açan faktörlerden. Peki ağız kokusunu gidermek için neler yapmak, nelerden kaçınmak gerekiyor? İşte ağız kokusu için sahurda yapacağınız 10 uygulama...

1- Daha fazla su için. Özellikle yaşla artan vücut kuruması pek çok yönden dikkat edilmesi gereken bir durum. Çok su içmek onlarca diğer yararının yanında dilin kurumasını da önleyerek ağız kokusu ile mücadelede önemli .

2- Tarçın kullanımı: Ağız kokusu ile savaşmanın en güçlü yoludur. İçeceklerde ve uygun yiyeceklerinizde tarçın kullanılabilir.

3- Sigara içmeyin: Sigara içmek ağız kuruluğuna neden olduğundan ağız kokusuna sebep olur. Ayrıca diğer bir ağız kokusu nedeni olan diş eti hastalıklarına da zemin hazırlar.

4- Diş ipi kullanın: Diş ipi sayesinde fırçanın çıkaramadığı yerlerdeki bakteri ve yemek artıklarını sökebilirsiniz. Özellikle diş gövdeleri arasındaki dar bölgelerde biriken yemek artıkları hızlı bakteri çoğalmasına neden olabilir.

5- Asla burnunuz tıkalı uyumayın: Sinüzit gibi hava yolu rahatsızlıkları ve burun tıkanmasına neden olan diğer durumlar geceleri ağızdan nefes almamıza neden olur.

6- Lokmaları iyi çiğneyin: Bu sayede yiyeceklerle tükürük salgısı iyice karışır ve ağızda yemek parçası kalma olasılığı düşer. Daha çok çiğneme hareketi daha çok bakterinin yerinden koparak mideye gitmesine yardımcı olur.

7- Dişleriniz ve diş etlerini koruyun. Dişlerinizle beraber dilinizi de fırçalayın.

8- Ağızda var olan protez ve köprüleri kontrol ettirin: Ağız içinde var olan eskimiş köprü ve protezle zamanla gıda birikmesine yol açacağından kötü kokulara neden olabilir. Bu durumlarda yenilenmesi gerekenleri değiştirmeli, eksik olan dişlerin yerleri için gerekli tedavileri yaptırmalısınız.

9- Basit şeker tüketimini azaltın.

10- Karanfil çiğneyin.