Almanya'daki Müslümalara Karşı İslamofobik Saldırılar Gün Geçtikçe Artıyor

Almanya'da ayrımcılıkla mücadele konusunda faaliyet gösteren İnssan adlı inisiyatifin Proje Direktörü Süleyman Demir, Müslümanlara ve camilere yönelik saldırıların Kovid-19 salgınının ardından artış gösterdiğini ve Almanya'nın ekonomik zorluklarla karşı karşıya olması nedeniyle durumun ciddi olduğunu söyledi.

Demir, Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada, "İstatistikler kesinlikle çok arttı, özellikle de başörtülü kadınlarda. Başörtüsü takan kadınların tükürme gibi ve diğer fiziksel saldırıya maruz kaldığını ve bunun son yıllarda önemli ölçüde arttığını görüyoruz" dedi.

Şu an ki istatistiklerin tüm saldırıları yansıtmadığını çünkü pek çok saldırının rapor edilmediğini vurgulayan Demir, "Birçok Müslüman şikayetlerinin ciddiye alınmayacağını düşünerek olayları polise bildirmiyor. Bazen duyulmadıklarını ya da görülmediklerini düşünüyorlar ve bu yüzden 'Neden bildireyim ki? Herhangi bir sonuç çıkmayacak' diye düşünüyorlar." diye konuştu.

Demir, İslamofobik suçlarla mücadele için polisin daha iyi bir duyarlılık eğitimi alması çağrısında bulunarak "Polis memurları uygun şekilde eğitilmiyor. Örneğin transfobi ya da antisemitizm konusunda eğitiliyorlar ama Müslüman karşıtı suçlarla mücadele konusunda eğitilmiyorlar. İslamofobi vakalarının birçoğu polis tarafından suç istatistiklerine düzgün bir şekilde kaydedilmiyor." ifadelerini kullandı.

- Aşırı sağcılar enerji krizini istismar ediyor

İnssan adlı inisiyatifin Proje Direktörü Demir aşırı sağcı grupların, azınlıklara ve Müslümanlara karşı korku ve nefreti körüklemek için süregelen ekonomik ve enerji krizini istismar etmeye çalıştıkları uyarısında bulundu.

Demir, "Azınlıkları 'günah keçisi' olarak göstermek, yani siyasi ya da ekonomik sorunların günah keçisi olarak göstermek kolaydır ve aşırı sağ gruplar doğal olarak bu yöntemi kullanarak büyük ekonomik krizden bu azınlıkların sorumlu tutulacağını söylüyorlar. Bu nedenle, yükselen aşırı sağcılık ile ekonomik durum arasında bir bağlantı görüyorum." dedi.

Demokrasiyi güçlendirmek ve aşırı sağın yükselişine karşı koymak için Müslümanların ve azınlıkların siyasi olarak daha aktif olmalarının önemli olduğunu kaydeden Demir, "Berlin'de 180 ila 200 farklı milletten insan var, dolayısıyla Müslümanların da özellikle de burada doğmuş olanlar, burada kendilerini evlerinde hissediyorlar. Demokratik karar alma süreçlerine katılarak ve Almanya'nın geleceğini şekillendireceklerine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Almanya'da yaklaşık 5,5 milyon Müslüman'ın 3 milyonu Türk kökenli. Alman makamları 2021'de en az 662 İslamofobik suç kaydetti. Müslüman karşıtı şiddet nedeniyle 46'dan fazla cami saldırıya uğradı ve en az 17 kişi yaralandı. Alman makamları 2022'nin ilk altı ayında 152 İslamofobik saldırı kaydederken en az 7 kişi de yaralandı.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.