Altınoluk’un Bu Ayki Dosyası “Büyük Fitne”
Altınoluk Dergisi bu ay dosya konusu olarak “Büyük Fitne-Tekfir ve Sapkınlığı”nı işliyor. Dosya konusunu irdeleyen birçok yazının yanı sıra Doç Dr. Necati Subaşı ile Diyanet’in “Dindarlık Araştırması” üzerine bir röportaja da yer verilen dergide, İslam ve tasavvuf ölçüsünde Müslümanların bugünkü meselelerine dair birçok yazı bulunuyor.
Altınoluk Dergisi’nde bu ay İslam dünyasını saran fitne ve tekfir sapkınlığı, kendisine göre din tanımlayan IŞİD ve benzeri örgütlerin Müslümanları nasıl tahrif ettiği ve İslam dünyasında yıkıcı bir etki yarattığı tüm yönleriyle irdeleniyor.
Osman Nûri Topbaş Hocaefendi, “Tasavvuf Kur’an ve Sünnet’le Kemale Ermektir” başlıklı makalesinin dördüncü bölümünde “nefis terbiyesi, peygamberlerin vazifeleri, faydasız ilim, mürşid-i kamiller, sünnete riâyet hassasiyeti” konusunu işliyor.
Ahmet Taşgetiren, derginin dosya konusu olan İslam dünyasındaki “Büyük Fitne-Tekfir ve Sapkınlığı”nı“Kalbini Yardında Mı
Baktın?” hadis-i şerifi çerçevesinde “itham ve isnat”larla Müslümanların içine düştüğü büyük soruna işaret ediyor.
Adem Ergül, “Allah Adına Kullarına Konum Biçmek” yazısında “Dini kendisi gibi anlayıp yorumlamadığı için başkasına hayat hakkı tanımamayı en hafif ifadesiyle haddini bilmemek, câhil cesareti” olarak tanımlıyor. Yazının devamında “Allah’ın kulları hakkında özellikle iman ve küfür noktasında hüküm vermeyi kendi ahiretini heba etmek” olduğunu vurguluyor.
Prof. Dr. Süleyman Derin, “Müslümana Karşı Merhametli Din Düşmanına Karşı Onurlu” başlıklı makalesinde İslam aleminin büyük bir hercümerç yaşadığı bugünlerde dini sınırlarımızı bize hatırlatıyor.
IŞİD’İN PERDE ARKASINDA NE VAR?
Dünya Gündemi köşesinde yazan Beytullah Demirci, “Batı’nın IŞİD ile İmtihanı ve Türkiye” yazısında Batı’nın IŞİD’e bakış açısını, IŞİD ile mücadelede Türkiye’nin rezervlerini ve IŞİD’e yönelik yapılan operasyonların perde arkasını, Türkiye’ye yönelik yürütülen algı operasyonunu analiz ediyor.
Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan, “Şah Veliyyullah Ed-Dihlevi’ye Göre Dini Tahriften Koruma Gereği ve Tahrif Sebepleri” yazısında bugünün Müslümanları için faydalı tespitler bulunuyor.
Prof. Dr. Ethem Cebecioğlu, Nokta-i Süveyda başlığında Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’ne göre Nokta-i Süveyda yani siyah noktanın Marifetnâme’de anlatılan özellikleri üzerinde duruyor.
Nurettin Yıldız Hoca, “Gevşemeyin” başlıklı makalesinde Kur’ân’da geçen açık emirlerden biri olan “gevşememek”le ilgili Müslümanın hayatındaki örneklikleri sıralıyor.
Musâhabe bölümünde M. Sâmi Ramazanoğlu’nun (k.s.) Bakara Sûresi Tefsiri’nden “Hac ve Umre”, Ayın Sohbeti’nde Sadık Dânâ’nın (k.s.) “Dünya Hayatı” yazılarına yer veriliyor.
Altınoluk Dergisin’de yer alan diğer makaleler ise şöyle:
Rabia Brodbeck, Ağlayabilseydiniz Anlayabilirdiniz
İdris Arpat, Olması Gerekene Doğru
Ali Rıza Temel, Kâbe’nin Rabbine İbadet
Ahmet Beşer, Hizmet Eri, Hizmet Yeri
Cafer Durmuş, Rabbimin Müşfik Sualleri
Neslihan Nur Türk, Genç Kızlara Tavsiyeler
Mustafa Eriş, Zeml İbni Amr El-Uzri
Murat Kaya, Allah Korkusu
Sezai Engin, İbrahimî Tevekkül
Emre Topoğlu, Bir Gönül Mimarının Ardından
Doç. Dr. Vahit Göktaş, Hacı Gedikli Ağabey İçin
Mehmet Genç, Sadece Boza Markası Ya Da Semt Adı Mı?
Yasin Demirci, Pakistanlı Din Adamı Tahir-ul Kadri
Altınoluk Dergisi ile birlikte kadın ve aile dergisi Şebnem ve çocuklar için Altın Çocuk ekleri hediye olarak veriliyor.
Ayrıntılı Bilgi: www.altinoluk.com
YORUMLAR