Ballı Suyun Faydaları

Aç karnına ballı su içince bakın ne oluyor? Ballı su içmenin faydaları neler?

Bal karıştırılmış suyun düzenli tüketildiğinde hangi faydaları sağladığını ortaya koyan birçok araştırma yapıldı. İşte aç karnına ballı su içmenin sağlığımıza olan faydaları:

1. KİLO VERİN

Bal insanı tok hissettirir ve bu şekilde abur cubur yemeyi kontrol etmenizi sağlar. Bir yemek kaşığı balı suya karıştırmak, tok hissettirerek ve beynimizdeki şeker açlığını yöneten bölgeyi kontrol ederek kilo vermeye yardımcı olur.

2. KİREÇLENME İLE SAVAŞIN

Kopenhag Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırma, ballı su içen katılımcıların dakikalar içerisinde acı ve ağrılarında azalma olduğunu göstermektedir. Bu sebepten dolayı, kireçlenmeye ve eklem iltihaplarına bağlı olan ağrılarla savaşma ve bunu engellemede ballı su önerilmektedir.

3. KOLESTEROL SEVİYESİNİ DÜŞÜRÜN

Başka bir araştırma da yüksek kolesterole sahip olan insanların kolesterol seviyesini 2 saat içerisinde %10’a kadar düşürebildiğini göstermiştir.

Su ve bal birleşince, kalp hastalıklarına ve dolaşım problemlerine engel olabilir. Bu karışımın faydalarını görmek için, katılımcılar 2 yemek kaşığı balı yaklaşık yarım litre su ile tüketmişlerdir.

4. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİN

Balın antibakteriyel ve antibiyotik içeriği, nezle ve gribe sebep olan bakteri ve virüslerin vücuttan savuşturulmasına yardımcı olur. Aç karnına ballı su içmek, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için harika bir yöntemdir ve birçok hastalığı önlememizi sağlar.

5. YORGUNLUĞA KARŞI SAVAŞIN

Suyu bal ile karıştırıp içmek yorgunluk ve halsizlik semptomlarıyla savaşmaya yardımcı olur. Suyun içine karıştırdığımız bal, vücuda canlılık ve dinçlik verir, beyni çalıştırır ve enerjimizi yüksek tutar.

6. ENERJİNİZİ YÜKSELTİN

Ballı su aynı zamanda enerjiyi yükseltme özelliğine de sahiptir ve bu sebepten fiziksel performansını arttırmak isteyenlere yardımcı olacaktır.

BALLI SU İÇMEK İÇİN DİĞER SEBEPLER

  • “Tembel bağırsak” için çok etkili bir tedavidir.
  • Bronşit, astım ve solunum yoluyla ilgili diğer problemlerle baş edebilmek için mükemmel bir alternatiftir.
  • Vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
  • Sindirim kanalını temizler ve parazitlerle savaşır.
  • Antibiyotik ve aktibakteriyel içeriğinden dolayı harika bir temizleyicidir.
  • Bağırsak fonksiyonlarını arttırır ve mikroorganizmaları öldürür.

BALLI SU NASIL HAZIRLANIR?

Tek yapmanız gereken şey, 1 yemek kaşığı organik balı 1 bardak ılık suda çözmek ve aç karnına içmektir. Stresi yatıştırmanıza ve diğer duygusal problemlerinizle savaşmanıza yarayacak çok hoş bir tadı vardır.

Not: Bir hekime danışmanızda fayda var.

İslam ve İhsan

BALIN FAYDALARI NELERDİR?

Balın Faydaları Nelerdir?

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.