Bangladeşli Yetim Çocukların Din Eğitimi Türkiye'den

Bangladeş'in Barguna ve Cox's Bazar kentlerinde medresede eğitim gören yetimlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin çocuk, Türk halkının da desteğiyle Kur'an-ı Kerim dersleri alıyor.

Bangladeş'in Barguna ve Cox's Bazar kentlerinde yaşayan Arakanlı ve Bangladeşli çocuklar, medreselerde dini eğitimin yanı sıra bilim ve teknoloji eğitimi de görüyor.

Kur'an-ı Kerim öğrenen çocukların din eğitimine bir katkı da merkezi İstanbul'da bulunan Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfından geldi.

Vakıf tarafından bölgeye bini aşkın Kur'an-ı Kerim gönderildi.

TÜRKİYE HALKINDAN ALLAH RAZI OLSUN

120'si kız 500 öğrencinin eğitim gördüğü Jannatul Banat Balıka Dakhıl Medresesinde eğitmen Hafız Muhammed Atiqullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yoğun olarak Müslümanlar olduğunu belirtti.

"Tertemiz çocuklarımızı tertemiz dinimizle tanıştırıyoruz. Onlar da misyonerlerin faaliyetlerine karşı Kur'an-ı Kerim'e sımsıkı sarılıyor. Bize Kur'an-ı Kerim yardımında bulunan Türkiye halkından Allah razı olsun." diyen Atiqullah, ailelerin de bu durumun farkında olması nedeniyle çocuklarını medreselerde eğitim görmesi için kendilerine emanet ettiğini aktardı.

"Bu çocuklar bize Peygamber Efendimizin emaneti. Çocuklarımıza İslam ve bilime dair ilmi bilgiyi verip geleceğimizi inşa etmelerini sağlamak istiyoruz." ifadelerini kullanan Atiqullah, gelecek olarak gördükleri çocuklar ve gençler sayesinde daha güzel yarınlar görmek istediklerini belirtti.

Atiqullah, "Daha güzel bir ülke ve gelecek için bize yardımda bulunan Türk halkına teşekkür ediyorum." dedi.

TÜRKİYE'DEKİ AĞABEYLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM

Öğrencilerden 12 yaşındaki Faisal Mahfuz, kendi isteğiyle medresede hafız olmak için eğitim aldığını söyledi.

Kur'an-ı Kerim okumayı ve dinlemeyi çok sevdiğini dile getiren Mahfuz, "Tanımadığımız insanlar bize İncil dağıttı. Onların İncil dağıtmasına karşı dinimizin tek kitabı olan Kur'an-ı Kerim'e sımsıkı sarılıyoruz. İnşallah geleceğimizi Kur'an-ı Kerim ve bilim sayesinde en güzel şekilde kuracağız. Ülkemizi bu tür faaliyetlerden kurtarıp, Müslüman kalmasını sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Mahfuz, kendilerine eğitimlerinde destek sunan Türkiye'ye teşekkür etti.

Zahid Hasan, Kur'an-ı Kerim öğrenmeye karar verdiğini belirterek, "Kur'an-ı Kerim dışında hiçbir kitabı benimsemiyorum. Kim ne yaparsa yapsın ben öğretmenlerimin yardımıyla Kur'an-ı Kerim ve bilimi medresede öğreneceğim inşallah. Bize Kur'an-ı Kerim gönderen Türkiye'deki ağabeylerime teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Umut Kervanı Vakfı Genel Sekreteri Muhammed Nurullah Günaydın, hayırseverlerin yardımıyla medreselere bini aşkın Kur'an-ı Kerim dağıttıklarını söyledi.

Günaydın, hayırseverlerden gelen yardımlar doğrultusunda bölgede Kur'an-ı Kerim dağıtımını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.