Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Baş ağrısına ne iyi gelir? Baş ağrısına doğal çözümler...

Bir parça limonu elinizde ovuşturarak macun kıvamına getirdikten sonra yüzünüze ve alnınıza sürmek, limonun sahip olduğu aromaterapi özellikleri sebebiyle yararlı.

BAŞ AĞRISINA DOĞAL ÇÖZÜMLER

Bir diğer mucizevi bitki ise nane

  • Nanenin yatıştırıcı etkisi özellikle çaya katıldığında kendini göstererek rahatlamanızı sağlar.

Yeterince su için

  • Her zaman bol su için. Çünkü çoğu zaman baş ağrılarının altında yatan sebep sıvı eksikliğidir.
  • Kan yoğunluğu arttığından dolayı hücrelere oksijen iletimi yavaşlar.
  • Ağrı eşiği düşer.
  • Günde 1,5-3 litre arasında su içmek iyidir.

Şekersiz bir Türk kahvesi için

  • İçine de birkaç damla limon sıktınız mı, bu küçük kahve, baş ağrısına karşı iyi bir mucize ilaç gibidir.
  • Kafein sayesinde kan dolaşımı hızlanır, ağrıların iletilmesi yavaşlar.
  • Özellikle de sık kahve içmeyen kişilerde çok yararlıdır.

Not: Bazı migrenli hastalarda kafein ağrıyı geçirdiği gibi, bazılarında tetikleyebilir de. Ancak limonlu kahvenin iyi gelip gelmediğini denemekte bir sakınca yok.

Magnezyum takviyesi

  • Bu mineral, kasları gevşetir, sinirleri yatıştırır. Eksikliği (terleme ya da stres sebebiyle) baş ağrısına sebep olabilir.
  • Bu mineralin bol bulunduğu baklagiller ile tam tahıl ürünlerini yemeniz yararlıdır.

Gevşeme teknikleri

  • Baş ağrısı ve stres, çok yakın iki arkadaştır ve çoğunlukla birlikte görülürler.
  • Aktif gevşeme ve nefes alma tekniklerini öğrenmek, baş ağrısıyla mücadele etmek için en etkin yardımcılarınız olabilir.
  • Magnezyum tableti de yazabilir

Sodalı ayran

  • Bardağın üçte ikisine ayran, kalan kısmına da madensuyu ilave edin ve karıştırın, sonra da için. Bilin ki deneyenler sonuçtan memnun.

İşe yarayan egzersizler

  • Boyun egzersizleri yapın.
  • Boyun egzersizleri 3 dakikanızı alır ve işyerinde geçirdiğiniz uzun saatlerin gerginliğini atmanıza yardımcı olacağı gibi, baş ağrısına da iyi gelir.
  • Bu egzersizleri başınızı yavaş hareketlerle sağdan sola, soldan sağa ve aşağı yukarı çevirerek yapabilirsiniz.
  • Bu sırada derin derin nefes almayı da ihmal etmeyin.

İslam ve İhsan

BAŞ AĞRISI NEDEN OLUR, NASIL GEÇER?

Baş Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.