Bilişim Fuarı Kapılarını Açıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 23-26 Kasım tarihleri arasında Kocaeli Bilişim Fuarı’nı hayata geçiriyor. Türkiye'nin ilk ve tek Bilişim Festivali niteliğindeki Kocaeli Bilişim Fuarı’nda dev teknoloji firmalarının yanı sıra bilişimin dahi isimleri bir araya gelecek. 1. Kocaeli Bilişim Fuarı, 23 Kasım Perşembe günü saat 11.00’de düzenlenecek törenle kapılarını açacak. Fuar 4 gün boyunca 10.00-18.00 saatleri arasında açık kalacak.
Fuar kapsamında; sanal ve artırılmış gerçeklik, bilişim, yazılım geliştirme, bilgi yönetimi, siber güvenlik sistemleri, mobil yazılım teknolojileri, tüketici elektroniği ürünleri, endüstriyel otomasyon, 3D, simülasyon, sanal gerçeklik, yeni nesil eğitim setleri, robotik, maker, akıllı ev teknolojileri, akıllı şehirler, GSM sektörü, endüstri 4.0, interaktif eğitim yazılımları, web, network ve bireysel veri güvenliği, yapay zeka, akıllı çözümler alanlarında Türkiye ve dünyada bilişim sektöründe teknolojinin geldiği son nokta belirlenecek. Ayrıca özellikle savunma alanındaki milli kurumlarımızın katılımıyla bilişimde ülkemizin geldiği düzey gözler önüne serilecek.
BİLİŞİM FESTİVALİNE DÖNÜŞECEK
Dijital sektörde fuar ve festival anlayışını bir araya getirecek olan Kocaeli Bilişim Fuarı, 5 bin metrekarelik alanda misafirlerini ağırlayacak. Bilişim firmaları, alan içi ve alan dışı etkinliklerle sektöre gönül verenlerin karşısında olacak. Sanal gerçeklik uygulamaları, en gelişmiş uçuş simülatörleri, 3D yazıcılar, mobil uygulamalar, akıllı şehir sistemleri, inovatif ürünler ve görüntüleme sistemleri, sosyal medya uygulamaları, gelişmiş robotik uygulamalar gibi projelerin yanı sıra bilişim sektörünün baş döndürücü hızına eşlik edecek uygulamalarla Kocaeli Bilişim Fuarı, adeta bir bilişim festivaline dönüşecek.
Turkcell, Microsoft, Samsung, Türk Telekom, Vestel, General Mobile, Havelsan, THY, Casper ve Canon gibi sektörün lokomotif firmalarının yanı sıra Kocaeli’den de bilişim firmaları fuarda açacakları stantlarda ürünlerini sergileyecek. Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Doğa Koleji, Teknoloji ve İnsan Koleji gibi eğitim kurumları da fuarda yer alacak. Fuarda ziyaretçileri 89 firma ile çeşitli alanlardan oluşan 117 farklı stant bekliyor.
DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ GÜVENLİK SİMÜLATÖRÜ
Fuarda Sanal Gerçeklik (Virtual Reality)’in en gelişmiş örneklerinden olan ‘’Güvenlik Güçleri Operasyon Simülatörü’’ sergilenecek. Türkiye’de sanal gerçeklik sistemlerini profesyonel askeri eğitimler alanında hayata geçiren ilk örnek olan Comtra savaş simülasyonunu ilk deneyen ise o dönemde Milli Savunma Bakanı olan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık olmuştu. Bu sistem dünya üzerinde sadece ABD ve Türkiye’de bulunuyor.
Türkiye’nin gururu Havelsan ise fuarda Holografik Durumsal Farkındalık Sistemi(C4ISR)’ni sergileyecek. Havelsan tarafından geliştirilen sistemle; ana hedef, geleneksel taktik durum sergileme sistemlerinin 2B görüntü kısıtlarını asmak ve operatörlerle taktik komutanlar için savaş alanının durumsal farkındalığını artırmak sağlanıyor.
DİJİTAL DÜNYANIN YENİ DİLİ KODLAMA
Teknolojinin yeni dili olarak adlandırılan kodlama ile oluşturulan yazılımlar; sanayiden eğitime, robotik teknolojilerinden otomotive, sağlıktan savunma sanayine kadar hayatın her alanında kullanılıyor. Herhangi bir uygulama veya web sitesi mi oluşturmak istiyorsunuz, o zaman kodlama bilmelisiniz. Kodlamanın yani elektronik dilin geldiği son noktayı mı öğrenmek istiyorsunuz, o zaman Kocaeli Bilişim Fuarı’nı ziyaret etmelisiniz.
YORUMLAR