Bir Demet Maydanoz İle Yorgunluktan Kurtulun

Sürekli yorgunluktan yakınanlar dikkat! Ruhsal ve bedensel zindelik için detoks öneren Prof. Dr. Dilek Erol,  "İçeceğiniz bir bağ maydanozun suyu bile vücudu temizleyip, enerji verir" diyor...

Bahardan yaza geçişte hemen herkes yorgunluktan şikayet ediyor... İşlenmiş gıdalar, stres ve hava kirliliği gibi birçok faktörün vücutta toksik birikimene yol açarak yorgun düşürdüğünü söyleyen Prof. Dr. Dilek Demir Erol, toksinlerden arınmak için detoks öneriyor. "Hastalıklardan korunmak, gençlik enerjimizi ve görünümümüzü uzun yıllar devam ettirebilmek için bedenimizdeki bu toksik birikimini dışarı atmamız gerekiyor" diyen Prof. Dr. Erol, her evde bulunan malzemelerle detoks yapımını şöyle anlatıyor...

ARINDIRAN ÖNERİLER

  • Haftada 1 kez vücudunuzu arındırın. Örneğin 1 gün boyunca sadece evde sıkılmış doğal meyve suyu, içme suyu ve yanında çiğ meyve ve sebze tüketin.
  • Kırmızı et, şarküteri, sakatat, rafine gıdalar, konserveler, şeker, tuz, kahve, alkollü içecekler ve nikotini azaltın.
  • Sadece filtre edilmiş, pH düzeyi 7 veya üzerinde olan içme sularından tüketin.
  • Yumurta, buğday, süt ve ürünlerini belirli dönemlerde sıra ile yiyin. Hepsini aynı dönemde tüketmemeye özen gösterin.
  • Hem klorofil hem de vitaminler açısından ideal detoks ajanı olan bir bağ maydanozu kaynayan suya atıp, suyun altını kapatın ve bu suyu ılık olarak gün içerisinde için.
  • Sofranızda en sık bulunan ürünler, meyve-sebze, tahıl, baklagiller, az yağlı süt, yoğurt, peynir, organik beyaz et ve balık olsun.
  • Limon vücut için en ideal asit düzenleyicidir. Her gün tüketin.

NASIL YAPILIR?

Sadece beslenmeye dikkat ederek detoks yapılamayacağını söyleyen Prof. Dr. Dilek Demir Erol; "Beslenmemizde yapacağımız değişikliklerle vücudumuza yeni toksin eklemeyi kısıtlayabiliriz ama atmak için egzersizlerle terlememiz, idrar ve dışkı yoluyla da zehirlerimizi atmamız gerekir." diye konuştu.

KÜRLER HALİNDE UYGULAYIN

Detoksu evde haftada 1, 3 ya da 7 gün veya en uzun 15 günlük kürler halinde gerçekleştirmek mümkün...

Uyanınca: Bir bardak ılık suya bir kaşık limon suyu veya bir kaşık elma sirkesi ekleyerek için.

Yemeklerde: Maydanoz ve sarımsak tüketin (tercihen çiğ), ayrıca kırmızıbiber ve zencefil çorbalara katılarak tüketilebilir.

Yemek Aralarında: Papatya, zencefil, ıhlamur, meyankökü gibi arındırıcı bitkisel çaylar tüketin.

Akşam: Rahatlatıcı özelliği ile uyku için de ideal olan papatya çayı tüketin.

ALIŞKANLIKLARINIZI DEĞİŞTİREREK BAŞLAYIN

Pişirme Metotları: Tükettiğimiz gıdalar kadar önemli bir diğer unsur da pişirme metotları. Kızartma yapmamaya, yağı aşırı ısıtmamaya özen gösterin. Haşlama ya da buharda pişirme usullerini tercih edin. Ayrıca pişirme yapılan kapların paslanmaz çelikten, cam veya porselenden olmasına özellikle dikkat edin.

Deterjanlar: Gerek bulaşık yıkarken gerekse banyoda kullanılan sabunların, bitkisel özlerden olmasına dikkat edin. Kimyasal katkıları olan ürünlerden kaçının.

Duş ve Banyo: Ölü derilerden arınıp gözenekleri açmak toksinlerden daha kolay kurtuluş sağlar. Cilde kuru fırça ile yapılan masaj kan dolaşımını hızlandırarak, ciltteki oksijen oranını arttırır. Evde detoks yapmak istediğinizde küveti su ile doldurup, cildi tahriş eden zararlı kimyasallar içeren sabunlar yerine, papatya, biberiye, okaliptüs ve adaçayı gibi doğal yağlar kullanabilirsiniz. Ayrıca banyonuza yarım bardak içme sodası ve/veya deniz tuzu da ilave edebilirsiniz.

Vitaminler: Detoks sırasında, beslenme programınızı ve diğer tedavilerinizi desteklemek için vitamin alabilirsiniz. Alınması gereken en ideal antioksidan vitaminler; çinko, kalsiyum, B vitaminleri (özellikle B3), C vitamini, selenyum, A vitamini, E vitamini.

VÜCUDUN VERDİĞİ SİNYALLERE DİKKAT!

Baş, sırt ve eklem ağrıları, sık sık soğuk algınlığına yakalanmak, yorgunluk, sinirlilik, öksürük, uyku hali, göğüs hırıltısı, uykusuzluk, bulantı, boğaz ağrısı, baş dönmesi, hazımsızlık, değişken ruhsal yapı, sinüslerin tıkanması, ağız kokusu, dolaşım bozukluğu, ateş, depresyon, kabızlık gibi şikayetleriniz var ise acil detoks uygulamanız gerekiyor.

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.