Bir Milyon Kur'an-ı Kerim Bağışı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca başlatılan "Hediyem Kur'an Olsun" kampanyası kapsamında 16 dilde hazırlanan yüz binlerce Kur'an-ı Kerim, Asya, Afrika ve Güney Amerika'da bulunan 47 ülkedeki Müslümanlara hediye edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) başlatılan "Hediyem Kur'an Olsun" kampanyası için bir milyonu aşkın bağış yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından Kur'an-ı Kerim'in mesajının tüm insanlığa ulaşması için başlatılan kampanya kapsamında hayırseverlerce bir milyon 3 bin 852 Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Kur'an öğrenmek ve okumak isteyen ancak imkanları sınırlı olanlara destek amacıyla yapılan çalışmada, 16 dilde hazırlanan 512 bin 696 mealli Kur'an-ı Kerim, Asya, Afrika, Balkanlar, Güney Amerika ve Pasifik Asya'daki 47 ülkedeki Müslümanlara 336 bin 900 mealli Kur'an-ı Kerim dağıtıldı.

Yurt içinde imam-hatip liseleri ile diğer okullar, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, öğrenci yurtları, cezaevleri, hastaneler, kursları ve ihtiyaç duyulan birçok noktaya 175 bin 796 Kur'an-ı Kerim ulaştırıldı.

Bu arada farklı dil ve lehçelerde mealli Kur'an-ı Kerim basım çalışmalarına ise devam ediliyor. Bu yıl 255 bin Kur'an-ı Kerim'in basım ve dağıtımı yapılacak.

Kampanyaya destek vermek isteyenler, "hediyemkuranolsun.com" internet sitesinden veya "KURAN" yazıp 4333'e kısa mesaj göndererek bağış yapabilirler.

KUR'AN-I KERİM MATBAASI KURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, İslam kültüründe Kur'an-ı Kerim'in parayla satılmasının hoş görülmediğini, kampanyayı bu anlayışla başlattıklarını belirtti.

Vatandaşların kampanya sayesinde Kur'an-ı Kerim'le buluşamayan insanların varlığından haberdar olduğunu ifade eden Tutkun, şunları kaydetti:

"Bir Kur'an-ı Kerim de olsa insanlar katkıda bulunarak projenin içerisinde bir görev almış oluyor. Bu anlamda çok yönlü bir misyon üstlenilmiş oldu. İnşallah bir milyon sayısı bundan sonra böyle milyonlar şeklinde devam eder. Tabii projeyi sistematik hale getirmek istiyoruz. Kur'an-ı Kerim matbaası kurulması noktasında da bir çalışma yapılıyor. Sadece Kur'an-ı Kerim basan ve bunu dünyanın dört bir köşesine ücretsiz bir şekilde gönderen bir sistem kurabilmek için çalışıyoruz. Matbaa kurmak çok zor değil ama sistemi sürdürülebilir kılmak önemli."

İslam coğrafyasında Kur'an-ı Kerim yazı karakterlerinin farklılık gösterdiğine dikkati çeken Tutkun, "Hintli Müslümanların tercih ettiği hat ile Afrika'daki Müslümanların tercih ettiği hat arasında fark var. İnsanların alışkanlıkları var. Her bölgenin kabul ettiği, tereddütsüz alıp 'Bu farklı bir Kur'an-ı Kerim' demeyeceği Kur'an-ı Kerimler basmaya çalışıyoruz." dedi.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.