Bu Akademi Adam Yetiştiriyor

Hüdayi Sosyal Girişimcilik Akademisi (SGA) programı, üniversite mezunu (lisans veya önlisans) gençlere 10 aylık özel bir programla sivil toplum kuruluşları ve sosyal sorumluluk çalışmalarına, maddi ve manevi donanımlı yönetici adayları hazırlıyor.

SGA kurumsallaşma yönünde hızla ilerleyen sivil toplum kuruluşlarına nitelikli insan yetiştirmek ve bu sahaya ilgi duyan, kariyer arayışı içerisinde olan gençlere fırsat sunarak onların gerekli yeterliliğe sahip olmaları amacıyla bir dizi program gerçekleştiriyor.

SGA EĞİTİM PROGRAMI

Hüdayi Sosyal Girişimcilik Akademisi’nde şu eğitim programları uygulanıyor:

 1- Manevi Eğitim Dersleri

Başta Kur’an-ı Kerim, Siyer vb. dersler olmak üzere katılımcıların manevi gelişimlerine katkıda bulunacak, şahsiyet buluşmaları ve sohbetlerine katılırlar.

2- Mesleki Eğitim Dersleri

Yönetici adaylarının iş hayatının zorluklarını kolaylıkla atlatabilmek mesleki hayatlarında karşılarına çıkacak problemlere çözüm üretme yetenekleri kazanmaları için teorik ve pratik dersler sunulur.

3- Kişisel Gelişim Dersleri

Katılımcıların kişisel becerilerini artırmak, toplum içinde bir adım önde olmaları ve kendilerini keşfetmeleri için uzman eğitimcilerle gerçekleştirilen eğitimlere katılırlar.

4- Saha Stajları

Katılımcılar iş hayatı şartları ve koşullarını tanımak, mesleki teorik bilgilerini uygulamak, sosyal sorumluk çalışmalarını yürütmek için sivil toplum kuruluşları hizmet birimlerinde görevlendirilir.

hudayi_sosyal_girisimcilik

HÜDAYİ SOSYAL GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ’NİN İMKÂNLARI

  • İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nden sertifikalı, sahasında uzman eğitimcilerle dersler,
  • Nitelikli burs,
  • Konferans ve seminerler,
  • Barınma ve yemek imkânı,
  • Sosyal ve Kültürel Faaliyetler (Kamplar, Geziler, Piknikler),
  • Sanat Dersleri,
  • İstanbul’da özel eğitim imkânı.

BAŞVURU ŞARTLARI

  • Üniversite mezunu olmak (Lisans veya ön lisans).
  • 28 yaşını geçmemiş olmak.
  • Askerliğini yapmış, muaf veya tecilli olmak (En az bir yıl).
  • Referans mektubu ve niyet mektubu yazmak.

sga-AFİs

KAYITLAR İÇİN

Web Adresi: www.sosyalgirisimcilikakademisi.com

Tel: 0216 341 18 99

Mustafa BAŞER

0.537 213 87 96

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.