Bu Markette Her Şey Bedava

Varto Kaymakamlığınca açılan sosyal market, ihtiyaç sahiplerinin gıdadan mobilyaya çeşitli gereksinimlerini karşılıyor.

Muş'un Varto ilçesinde Kaymakamlıkça açılan sosyal market, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Gıdadan mobilyaya, çeyizlik eşyadan beyaz eşyaya kadar geniş ürün yelpazesine sahip sosyal markete giden vatandaşlar, para ödemeden ihtiyaçlarını temin edebiliyor.

Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, yaptığı açıklamada, belirlenen vatandaşların sosyal marketten ihtiyaçlarını karşılayacağını aktaran Çetin, özellikle öğrencilerin elbise ve ayakkabılarının yetersiz olmasının bu marketin açılmasına vesile olduğunu anlattı.

SEÇ, BEĞEN, AL

Bazen ailelere verdikleri paranın yerine ulaşamadığına veya ailenin parayı farklı ihtiyaçları için kullandığına dikkati çeken Çetin, şöyle devam etti:

"İhtiyaç sahibi aileler gelsin, istediği elbiseyi, ihtiyaç duyduğu malzemeyi, alışveriş yapar gibi seçsin istedik. Bu projeye, adının açıklanmasını istemeyen Türkiye'nin büyük bir firması ile Deniz Feneri Derneği'nin ciddi yardımı oldu. Şu anda mağazamızda 30 bin parça giysimiz var ve hepsi de kaliteli. Maddi durumu yetersiz vatandaşlara, sosyal markete gelmeleri halinde alışveriş çeki verilecek. Vatandaş ürünlerin üzerindeki etikete göre alışverişini yapacak. Aile sadece çocuğu için değil tüm aile bireyleri için alışveriş yapabilecek. En güzeliyse bu yardım kolilerindeki gibi olmayacak. Kişi gelecek sevdiği renklerde ve ölçülerde istediğini alabilecek."

Projenin sürekliliği olduğunu ifade eden Çetin, Muş'ta bile bu kadar geniş, büyük deposu olan ve her çeşit malzemenin olduğu bir mağaza bulunmadığını anlattı. Çetin, şunları kaydetti:

"Mağazamızda sadece giyim değil mobilya, çeyizlik ürün, halı, kısmen beyaz eşyalarımız var. Özelikle çeyizlik ürünleri, tespit ettiğimiz yetim çocuklarımıza vereceğiz. En güzel tarafıysa yardım alanlar teşhir olmayacak. Kişi utana sıkıla bu markete gelmeyecek. İstediğini giyecek ve alıp gidecek."

Kaynak: TRT Haber

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.