Camide İsteyene Yeni Çorap Uygulaması
Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan bir camide uygulamaya konulan proje ile namaz kılmak isteyen cemaate yeni çorap veriliyor.
Ordu'nun Altınordu ilçesindeki bir camide başlatılan proje kapsamında, namaz kılacak vatandaşlara yeni çorap dağıtılıyor.
Yavuz Sultan Selim Camiî'de, bazı işçilerin temiz çorapla namaz kılma talebiyle uygulamaya konulan proje sayesinde yeni çorap dağıtılmaya başlandı. Namaz vakitlerinde iş arası ibâdetini yerine getirmek isteyen çalışanlar, ayak terlemesi sebebiyle kirlenen ya da abdest aldıktan sonra ıslanan çoraplarının yerine camide temiz çorap kullanabiliyor.
DİNİMİZDE TEMİZLİK
İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, İslâm dininde temizliğin çok mühim olduğunu söyleyerek, “Dinimizde temizlik imânla irtibatlandırılıyor. Namazı kılarken ilk iş yine temizlik oluyor. Hacca ya da umreye gidildiğinde ihram giyilirken evvel temizlik yapılıyor. Dolayısıyla camilerimiz Beytullah'ın birer şubesidir. Camiye de abdestli, temiz olarak giriyoruz” dedi.
Kolukısaoğlu, cami cemaatinden gelen talep üzerine çorap dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları aktardı:
“Camimizde vatandaşımızdan gelen tâvsiye doğrultusunda bir düşünce oluştu. 'Biz inşaatta çalışıyoruz. Ayaklarımız terliyor, çorabımız ıslanıyor ve o anda eve gidemiyoruz' diye çorap konusunda talepler oldu. Bu anlamda da buradaki görevlilerimiz bu konuya öncülük etti. Bu camide başlattığımız uygulamanın, tüm ile örnek olmasını istiyoruz. Asla 'Camiye gelen cemaatin ayağı kirlidir, onun için çorap dağıtıyoruz' diye bir fikir değil. Kendileri böyle bir ihtiyaç hissediyor. Gün içerisinde çarşıda gezen vatandaş da abdest aldığında çorabı ıslanabiliyor. O şekilde de halıya basmak istemiyor. Bu sefer bazı kardeşlerimiz çorapsız camiye gelmek istiyor. Bu hâl de başkalarını rahatsız ediyor.”
“TERTEMİZ ÇORAPLA ALLAH’IN EVİNE GİRİLMESİ İÇİN KATKI SUNULUYOR”
Camideki çoraplardan giyen kişilerin, başkalarına katkı sunmak gayesiyle çorap parası bıraktığını anlatan Kolukısaoğlu, "Başlattığımız uygulamada gördüğümüz kadarıyla bazı vatandaşlar çorabı giyiyor ve para bırakıyor. Bir başkasına da çorap alınması ve tertemiz çorapla Allah'ın evine girilmesi için katkı sunuluyor. Bu bir mânâda da hayır oluyor. Bu durum aynı zamanda farkındalık da oluşturuyor. Bizim dinimizde, bütün ibâdetlerde temizlik var" diye konuştu.
Kolukısaoğlu, hem din görevlilerinin hem de cami cemaatinin temiz olarak ibâdetlerin yapılması için gayret etmesi gerektiğini dile getirdi.
ÇORAPLARI CAMİ CEMAATİ ALIYOR
Cami imamı Mithat Karakaya, cami cemaatinin kendisinin çorap alımını yaptığını ve herkesin çorap ihtiyacının bu şekilde karşılandığını anlattı.
Temizlik işçisi Bilgehan Şeker de uygulamanın çalışanlar açısından güzel olduğunu vurgulayarak, "Bu uygulama her zaman ve her camide yapılmalı. Bayramda nasıl giyiniyorsak camiye de öyle gelmemiz lazım. Ne kadar abdest alınsa da ayaklar ayakkabı içinde terleyebiliyor, koku oluşabiliyor. Bazı kişilerin çorap alma parası da olamayabiliyor. Onların da utanmaması ve yararlanması açısından çok güzel" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA