Cep Kitapları

Yayınevleri insanların taşıması kolay kitap ihtiyacını gördü. Okumayı kolaylaştıran cep kitaplar bastı.

İşe giderken otobüste uzaklara bakıp derin düşüncelere dalardık. Her gün sabah ve akşamları aynı saatte birlikte seyahat ettiğimiz yolculuk arkadaşlarımız A durağından K durağına yaklaştığımızda bizi dürter, inmemiz gerektiğini anlardık. Fakat büyük şehirlerimizde ulaşım devrimi oldu ve artık metrolarda yolculuk ediyoruz.

Tünellerde uzaklara dalacak bir alan derinliğimiz yok.  Her metro yolculuğu bir şeylerle uğraşma ihtiyacı hissettirmiyor mu sizce de? Müzik dinlemek, hatta akıllı telefonlarımıza indirdiğimiz dizileri izlemek bile sıkıcı bir hâl aldı. Haliyle otobüs yolculuklarının kattığı hayal gücünü beynimizde canlandırabilecek kitaplar yoldaşımız oldu. İtiraf etmeliyiz ki kitaplar da iş yorgunluğunun ardından yük gibi geliyordu; cep kitapları yayımlana kadar…

Pratik ve hayal gücü ihtiyacımızı besleyen bu eserler e-kitaplardan daha güzeldir.

CEBİNİZDE TAŞIYABİLECEĞİNİZ KİTAPLAR

Kitap okumanın günümüzde zor olduğu yadsınamaz bir gerçek.  İş hayatının getirdiği zaman kısıtlaması yüzünden çoğumuz yanımızda kitap bile taşımıyoruz. Akşam işten dönerken kendimizi hemen eve atmayı düşünürüz. Okuyacak kitaplarımız olsa bile yeterince zaman ayıramıyoruz. Bazen de yanımızda kitapları taşımaya üşendiğimiz için gerekli verimli okumaları yapamıyoruz. İşte bütün bunlara son verebilecek cep kitaplar okuyucuların yardımına koştu.

Ülkemizin önde gelen yayınevleri hem dünya hem de Türk edebiyatının önde gelen yazarlarının kitaplarını küçülttü, cebe kadar soktu. Bu sayede insanlar elinde büyük kitaplarla değil; cebinde sürekli taşıyacağı mini kitaplar sayesinde okumaya daha çok zaman ayırabilecekler.

KOLAY OKUNAN KİTAPLAR

Yayınevlerinin böyle düşünmeleri kitapseverler için iyi bir şans diyebilirim. Çünkü kitap okumamak için artık bahanemiz yok. Tam metin halinde yayımlanan minik kitaplarla ertelediğiniz okumaları artık yapabilirsiniz. Geothe’den, Stefan Zweig’e, Oscar Wilde’den, Ömer Hayyam’a, Dostoyevki’den Ömer Seyfettin’e kadar birçok yazarın, edebiyatçının eserlerini bulabilecekseniz.

Her sabah metroya, otobüse, vapura bindiğinizde arka cebinize koyduğunuz kitabınızı çıkarttın ve keyifle okumaya başlayın. E- kitaplardan daha keyif veren bu cep boy kitaplarla okumayı daha çok seveceksiniz.

KÜÇÜK DOSTLAR

Okuma masamda bundan sonra küçük dostlar da var. Benim de okumak istediğim ama bir türlü diğer kitaplardan zaman bulamadığım için ertelediğim kitapları artık rahat bir şekilde okuyabileceğim. Akşam işten eve giderken, ya da arkadaşlarımızla buluşmaya gittiğimde mutlaka ofisten çıkmadan cebime bir tane atıp gideceğim durağa kadar sayfalarını okşarcasına okumaya başlıyorum.

Zaman az, okuyacak kitap çok. Okuyun hayatınız güzelleşsin.

Kaynak: En Son Haber

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.