Cnr Kitap Fuarı Başladı

Bu yıl ikinci kez düzenlenen CNR Kitap Fuarı, "Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı" temasıyla Yeşilköy'de bugün kapılarını açıyor.

Bu yıl "Çanakkale Savaşı'nın 100. Yılı" temasıyla düzenlenen CNR Kitap Fuarı, 27 Şubat - 8 Mart tarihlerinde İstanbul CNR EXPO Yeşilköy'de gerçekleştirilecek.

Fuar organizasyonundan yapılan açıklamaya göre, CNR Holding tarafından Basın Yayın Birliği iş birliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen fuarda, Çanakkale Zaferi ruhunu anlatan etkinlikler yapılacak.

20 bin metrekare alanda yapılacak fuar, 250'nin üzerinde yayınevinin katılımıyla gerçekleştirilecek. CNR Kitap Fuarı'nda, söyleşi, panel, çocuk etkinlikleri, sergi, imza günleri ve dinletilerle birlikte 550'nin üzerinde etkinlik düzenlenecek.

Fuara, aralarında Erkam, Sebil, Alfa, Martı, Nesil, Doğan Kitap, Timaş, Profil, İz, Okuyanus, Kırmızı Kedi, İthaki, Destek, Ötüken, Yakamoz, Büyükdoğu, YKY, İşbankası, Epsilon, Damla, Nobel, İnsan, Diyanet ve Sedir gibi yayınevlerinin de yer aldığı toplam 600 marka katılacak.

ÇANAKKALE DESTANI'NI ANLATAN ŞİİR DİNLETİLERİ

Eğitim ve edebiyat çevrelerini buluşturacak fuar, konukları, söyleşileri, sergileri, panelleri ve yarışmalarıyla Çanakkale ruhunu yaşatarak herkesi kucaklayacak.

Mehmed Niyazi Özdemir'in "onur yazarı" olacağı fuarda, "Çanakkale Geçilmez Çizgi Film" gösterimi, "Çanakkale Zafer Konulu Resim Yarışması Sergisi", "Dünya Basınında Karikatürlerle Çanakkale Savaşı" konulu sergi gibi Çanakkale Zaferi'nin ruhunu anlatan onlarca etkinlik gerçekleştirilecek.

Temaya bağlı olarak, Çanakkale Destanı'nı anlatan şiir dinletileri yapılacak.

CNRKİTAP

NAKKAŞHANE KURULACAK

İlk kez Kanuni Sultan Süleyman döneminde Topkapı Sarayı'nda kurulan Nakkaşhane'nin bir benzeri CNR Kitap Fuarı'nda kurulacak.

Nakkaşhane'de Yunus Emre Enstitüsü ile Türk tarihinde matbaa öncesi kitabın hazırlanış serüveni canlı şekilde sunulurken, enstitünün faaliyet fotoğraflarından oluşan bir sergi yapılacak.

Hattat Tahsin Kurt da kendi stantında fuara katılan ziyaretçilere, Osmanlıca isim yazmanın inceliklerini gösterecek.

SENTETİK UYUŞTURUCU KAYNAKLI ÖLÜMLERE DİKKAT ÇEKİLECEK

Fuara, Ahmet Ümit, İskender Pala, Cihan Aktaş, Rasim Özdenören, İlber Ortaylı, İbrahim Tenekeci, Uğur Koşar, Büşra Küçük, Sinan Akyüz, Mim Kemal Öke, Fikri Sağlar, İlker Başbuğ ve Mustafa Armağan gibi yazarlar konuk olacak.

Çocuklar için sürpriz etkinliklerin yer alacağı fuarda, Ana Michelle Sarı, özel hazırladığı oyun hamuru sanat gösterisiyle çocuklara eğlenceli anlar yaşatacak. Fuarda eğlenceli etkinliklerin yanında, çocuk eğitimi ve yetiştirilmesi üzerine de onlarca söyleşi yapılacak.

Fuarda, sentetik uyuşturucu bonzai problemine de dikkat çekilecek. Bonzai kaynaklı ölümleri durdurmak amaçlı düzenlenecek panelde, "Sentetik Zehir Bonzai Ekseninde Artan Uyuşturucu Problemi ve Önleme Yöntemleri" ele alınacak.

Öğretmenler, öğrenciler, yayıncılar, kitabevleri, kütüphaneciler, tercüme büroları, gazeteciler, yazarlar, editörler, yayınevi, yazar telif ajansları ve okurların hedef ziyaretçi olarak belirlendiği fuarı, 350 bin kitapseverin gezmesi bekleniyor.

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.