Diyanet Kur'ân Portalı

Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'ân-ı Kerim portalı bir çok özelliği ile kullanıcların kolylıkla Kur'ân okumalarına imkan veriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı Kur'an portalı sayfası mobil cihazlardan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.. Bilgisayarınıza indirip internet olmadan masaüstü program olarak kurulabilen programda bir çok özellik de mevcut.

KUR'ÂN PORTALINDAKİ BAZI ÖZELLİKLER

  • Kur'ân-ı Kerim'i tüm cihazlardan manasını ve tefsiri ile birlikte okuyabilirsiniz. Ayrıca dinleyebilirsiniz.
  • Kur’an-ı Kerim uygulamasının Windows ve Macintosh masaüstü versiyonu da bir çok yeni özellik ve zengin içeriği ile kullanabilirsiniz.
  • Programı indirip kurduktan sonra internete ihtiyaç duymadan da kullanabilirsiniz.

KURÂN PORTALINA NASIL ULAŞABİLİRİM?

Portal Ana Sayfası www.kuran.diyanet.gov.tr

İnternet üzerinden tüm cihazlarıdan Kurân okuaybiliceğiniz sayfa: www.kuran.diyanet.gov.tr/mushaf

Windows kullancıları için masaüstü Kuran programı: İndirmek için tıklayınız....

Mac kullancıları için masaüstü Kuran programı  İndirmek için tıklayınız...

Iphone-ipad kullanıcıları için uygulama: Apple Store ulaşmak için tıklayınız...

Anroid kullanıcıları için uygulama: Google Play'e ulaşmak için tıklayınız...

Windows Mobil kullanıcıları için uygulama: Microsoft'a ulaşmak için tıklayınız...

Kur'an-ı Kerim Kütüphanesi: http://kuran.diyanet.gov.tr/kutuphane.html

diyanet_mobil_uygulama

diyanetelifba

diyanetkuran1

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

  • i am from Italy hello. Can you help me translate? /rardor

    Esselamu aleyküm. Geçen yılki portal çok kullanışlıydı.Asıl metin kopyalanabiliniyordu ama şu anki portalda bu mümkün olmamaktadır. Bu durumun gözönüne alınmasını rica ederim.

    basladigi gibi duruyor mumkunse bu konuya cozum bulun "Saygilarimla"

    ESKİ VERSİYONU DAHA KULLANIŞLIYDI. YAZI BOYUTUNU, OKUMA HIZINI AYARLAYA BİLİYORDUK. AYRICA BİLGİSAYAR HATLI OLDUĞU İÇİN YENİ ÖĞRENENLER DAHA KOLAY OKUYA BİLİYORDU. BEN ŞU AN BUNU RAHAT OKUYAMIYORUM.

    Cep telefonuna indirdiğim mealde Kaf suresi 3. Ayetin meali yok

    Selamün aleyküm,geçen sene olan Kuran Portalından çok istifade ediyordum.Şimdiki halinden yararlanamıyorum.İki sıkıntı oldu. Biri, Kuranın Arapçası kopyalanamıyor.(meal kısmı kopyalanıyor).ama Arapça kısmı kopyalanamıyor. İkincisi,Ara butonundan aradığım kelimenin geçtiği ayet Arapçasıyla veriliyordu,şimdi sadece meali var. Eski haline dönseniz çok memnun olacağım.selam ve dua ile kalın.

    selamünaleyküm sayın yetkili hocam ben kuran -ı kerimi takip ederken okurken donan yada duraklayan ayetleri tesbit ettim bi kontrol ederseniz sevinirim saygılarımla ellerinize sağlık MERYEM 58,HAC 18,FURKAN 60,NEML 26 Bu ayetlerde duruyor hoca okumuyor bi sonraki ayete geçip kapatıp açıyorum 2-3 defa anca devam ediyor bilginize

    Gecen sene ne güzel okuyabiliyorduk kuran portalından şimdi sayfada satırlar eksik okuyamıyoruz .

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.