Diyanet, Taksitle Umreye Gönderiyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2017 yılı umre programı kapsamında kutsal topraklara gitmek isteyenlere sunacağı taksit imkanı için ilk protokolü imzaladı.

Edinilen bilgiye göre, daha önce sadece özel şirketlerde olan taksit imkanını bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı da sağlayacak. "Umre Finansmanı Kampanyası" kapsamında ilk protokol Albaraka Türk Katılım Bankası ile imzalandı.

Buna göre, bu sene umreye gitmek isteyen vatandaşlar, ödemelerini fark alınmadan 4 veya 6 taksitle ödeyebilecek.

Umreye gitmek isteyenler kendilerine uygun umre programını belirleyip ilgili bankaya ücretini peşin veya taksitli yatırdıktan sonra, kendisine en yakın müftülüğe giderek veya "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden internet ortamında kaydını yaptırabilecek.

Protokole ilişkin bilgi veren Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Dursun Aygün, "Vatandaşlarımız bu imzalanan protokol çerçevesinde Albaraka Türk’ün herhangi bir şubesine giderek işlemlerini gerçekleştirebilecek. Vatandaşlarımıza Türk Lirası üzerinden sabit 6 taksit imkanı sağlanacak. Bu uygulama vatandaş açısından çok büyük kolaylık sağlayacak." dedi.

VATANDAŞ NASIL İŞLEM YAPACAK?

Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Bülent Tapan ise imzalanan protokolle ilgili, vatandaşlardan umre parasının haricinde herhangi bir masraf, ücret ve komisyon alınmayacağını söyledi.

Tapan, kutsal topraklara gitmek için Albaraka Türk’ün taksit imkanından faydalanmak isteyen vatandaşların yapması gerekenleri şöyle sıraladı:

"Vatandaşlar herhangi bir şubemize nüfus cüzdanı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilen umre programlarının dönemini, fiyatını ve konaklama tipini gösteren 'Tur Güvenlik Kodu', gelir belgesi (maaş bordrosu ya da net maaş tutarını gösteren iş yeri tarafından onaylanmış belge), serbest meslek sahibi kişiler için vergi levhası, onaylı bilanço ve gelir tablosunu gösteren belgelerle gelecek. Burada kendisine tanımlanan hesap açılacak. İşlem anında söylenen taksit tutarlarını 6 kez giderek ödeme yapacak. Bu şekilde şubede bütün işlemler yapılabilecek."

İLK KAFİLE 30 KASIM'DA YOLA ÇIKACAK 

Umre ziyareti yapmak üzere kutsal topraklara gitmek isteyenler için kayıtlar 31 Ekim'de başlamıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla kutsal topraklara gidecek ilk kafile 30 Kasım'da yola çıkacak.

Kaynak: TRT Haber

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

  • Selamunaleyküm. Almanyadaki türklerede böyle bir imkan saģlanacakmi. Özellikle Hacca gitmek Karı kocaya 6000 € ya geliyor ,orta halli Aile için büyük sıkıntı oluyor. Kiralar 1000 Euro ya yaklaşdi.

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.