Diyanet’ten Görme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Yarışma

Diyanet İşleri Başkanlığı son yıllarda engelli vatandaşlara yönelik hizmetleriyle dikkat çekiyor. Diyanet şimdi de görme engelli vatandaşlara yönelik umre ödüllü “Kur’an-ı Kerim” ve “Dini Bilgiler Yarışması” düzenlemeye hazırlanıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı son yıllarda engelli vatandaşlara yönelik yaptığı hizmetlerle dikkat çekiyor. Diyanet’in engelli vatandaşlara yönelik yaptığı çalışma ve hizmetler kapsamında; erişilebilir olması için cami ve mescitler engelli vatandaşlara göre yeniden dizayn ediliyor, dini yayınlar engelli vatandaşlara uygun olarak yeniden hazırlanıyor, engelli vatandaşların dini eğitimlerine yönelik sürekli yeni çalışmalar hazırlanıyor. Her ilde il müftülüğüne bağlı çalışan “İl Engelli Koordinatörü” bulunuyor ve engelli vatandaşlarımızın dini öğrenme ve yaşamalarında karşılaştıkları problemlere çözümler üretiyor. Ayrıca engelli vatandaşların Kur’an-ı kerim başta olmak üzere dini bilgilerini öğrenebilmeleri amacıyla her ilde en az bir engelli Kur’an kursu sınıfı açılıyor. Bu kurslarda Diyanet İşleri Başkanlığının eğitimlerine katılan sertifikalı öğreticiler engelli vatandaşlara yönelik eğitimler veriyor.

DİYANET GÖRME ENGELLİLERE YÖNELİK UMRE ÖDÜLLÜ YARIŞMA DÜZENLEYECEK

Engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerine ivme kazandıran Diyanet İşleri Başkanlığı bu günlerde bu çalışmalarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Engelli vatandaşların din eğitimlerinde devamlılığı sağlamak ve onlara moral ve motivasyon sağlamak amacıyla, umre ödüllü yarışma düzenliyor.

DİYANET YARIŞMAYI KAZANAN ENGELLİ VATANDAŞLARI UMREYE GÖTÜRECEK

Önceki yıllarda işitme engellilere yönelik düzenlenen umre ödüllü “Kur’an-ı Kerim” ve “Dini Bilgiler Yarışması” bu sene görme engelli vatandaşlara yönelik yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı uzun dönem, hafızlık, yatılı ve yaz Kur’an kurslarının önceki yıllarında eğitim görmüş veya hali hazırda bu kurslarda eğitime devam eden %61 ve üzeri görme engelli kursiyerlere yönelik umre ödüllü “Kur’an-ı Kerim” ve “Temel Dini Bilgiler Yarışması” düzenlenecek.

UMRE ÖDÜLLÜ YARIŞMANIN DETAYLARI

Yarışmaya Başvuru Süreci ve Şartlar

1- Başvurular, 17.09.2018-02.10.2018 tarihleri arasında il müftülüklerince kabul edilecek.

2- Yarışma, 05-06.11.2018 tarihlerinde yine il müftülüklerince yapılacak.

3- Yarışmaya herhangi bir kamu kurumunda çalışmayan kişiler başvurabilecek. Yarışma Konuları Hafız olanlar Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma, (talim, tecvit, tashih-i huruf vb.) hafızlık, ezber ve temel dini bilgiler konularında yarışacak. Hafız olmayanlar ise Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma (talim, tecvit, tashih-i huruf vb.) ezber ve temel dini bilgiler konularında yarışacak. Yarışmacılara yöneltilecek ezberler; Yasin, Mülk, Nebe, Fetih, Hucurat ve Duha surelerinden itibaren kısa sureler arasından seçilecek. Dini bilgiler alanında yöneltilecek sorular ise her iki gruba da Kur’an kurslarında ders kitabı olarak kullanılan “Dinim İslam” kitabının içeriğinden seçilecek. Yarışma ile ilgili süreç il/ilçe müftülükleri ve il engelli koordinatörleri tarafından yürütülecek. Yarışma sonucunda her ilden bir kişi seçilecek ve kendisine refakat edebilecek bir yakınıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla umreye gidecek. Diyanet Haber

Kaynak: Diyanet Haber

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.