Fabrikasının Kapılarını Sokak Köpeklerine Açtı

Kırklareli'nde hayvansever kadın Melis Sezer, sektör değişikliği nedeniyle üretimin durduğu fabrikasının kapısını sokak hayvanlarına açtı.

Babaeskili Melis Sezer (40), babasının kurduğu şirketlerin başına geçmesi sonrası iş kolundaki ayçiçeği yağı üretimini durdurdu. Sektörel değişiklik nedeniyle içerisinde siloların, yağ kazanlarının bulunduğu fabrikada üretime ara verildi.

Hayvani yem ihracatındaki ticari yeteneğiyle adından söz ettiren Melis Sezer, siyaset ve ticaretin yanı sıra, sokak hayvanlarını sahiplenmesiyle de ilçede tanınıyor.

KÖPEKLERİ HER SABAH BESLİYOR

Depo olarak da kullanılan eski yağ fabrikasında 2'si felçli 20 sokak köpeğine şefkat gösteren hayvansever iş kadını, çevresinin takdirini topluyor.

Her sabah evindeki ve bahçesindeki köpekleri besleyerek güne başlayan Sezer, otomobiline binerek evine 10 kilometre mesafedeki Sofuhalil Köyü yakınlarındaki eski yağ fabrikasına gidiyor.

Sezer'in arabasının sesini duyan köpekler fabrikanın kapısından Sezer'e sevgi gösterisinde bulunuyor. Köpekleri besleyerek sularını dolduran Sezer, felçli köpeklerinin de bakımlarını yaparak evine dönüyor.

Köpekleri besleme mesaisinin ardından kıyafetlerini değiştiren Sezer, ofisine geçerek işlerine koyuluyor.

FABRİKANIN KAPILARINI ONLARA AÇTI

Melis Sezer, hayvan sevgisinin 9 yaşında 'Şeker' adını verdiği köpeği sahiplenmesiyle başladığını söyledi. Hayvanları çok sevdiğini ifade eden Sezer, üretime kapattıkları fabrikayı köpeklere tahsis ettiğini belirtti.

Hayvanları beslemek ve bakımlarını yapmaktan büyük keyif aldığını aktaran Sezer, her gün onların bakımlarını yaparak güne pozitif başladığını vurguladı.

Hayvanların da insanlar gibi sevgiye ve şefkate ihtiyaç duyduğunu anlatan Sezer, "Sabah erkenden kalkıyorum. Evde baktığım, biri evin içinde ikisi bahçede 3 köpeğim var. Onları dolaştırıyorum, kapının önünde baktığım köpeklerim var onlarla ilgileniyorum, mamalarını veriyorum ve fabrikaya geliyorum. 2'si felçli 20 köpeğim var. Onlara gelip her gün mamalarını veriyorum. Felçli köpeklerimin ilaçlaması yapılacaksa onları yapıyorum iğnelerini yapıyorum. Burasını onlara tahsis ettim. Fabrikamın kapılarını sokak hayvanlarına açtım. Hayvanları çok seviyorum. "

HER AY İKİ BİN LİRA MAMA MASRAFI VAR

Fabrikadaki köpeklerin ardından, evinin yolu üstündeki köpekleri de beslediğini dile getiren Sezer, köpekleri beslemek için aldığı mamalara her ay 2 bin lira verdiğini belirtti.

Herkesin imkanı kadar sokak hayvanına bakmasını isteyen Sezer, şöyle devam etti:

''İmkanım olsa daha fazlasını bakacağım ama imkanım buna el veriyor. Yaklaşık 2 bin lirayı buluyor mamaları. İlaçları ve iğneleri hariç. Herkesin benim gibi imkanı olmayabilir, bu kadar yeri olmayabilir. Ama herkes kendi kapısının önünde bulunan köpeklere su ve mama versin. Hayvan sevgisi çocukluktan başlar. Anne ve babalar ilk başta çocuklarına hayvan sevgisini öğretsinler. Hayvan sevgisiyle büyüyen çocuklar merhametli ve iyi kalpli oluyor. Hayvanların farkına varalım. Onların da bir canı var. onların da canları acıyor, onlar da duygusallar, üzülüyor, seviniyor. Onlara da merhametli olalım lütfen."

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.