Fahreddin Tivnikli Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden, hayır sever işadamı Fahreddin Tivnikli'nin cenazesi, Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

CENAZEYE BAŞBAKAN’DA KATILDI

Fahreddin Tivnikli için Küçük Çamlıca Çilehane Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazına, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Selami Altınok, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, eski bakanlar Recep Akdağ ve Kemal Unakıtan ile aralarında milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

FAHRETTİN TİVİNİKLİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Helallik almadan önce cemaate hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve Fahrettin Tivnikli'nin dünürü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Tivnikli'nin "Ölümü dahi güzelleştirebilen örnek bir insan olduğunu" dile getirerek, şunları söyledi:

FAHREDDİN TİVNİKLİ’NİN MANİDAR CEVABI

"Yüce Rabbimizin ömür verip, imar için gönderdiği ve bu imarı çok güzel gerçekleştirmiş, bir güzel insandı. O ölümü bile güzelleştirmiş bir kardeşimizdi.

4 yıldan beri çektiği hastalığı sorduğumuz zaman verdiği cevap çok manidardı; 'Rabbimizin verdiği nimetlere şükretmek için yerleri yalasak dahi şükrümüzü eda edemeyiz' diyordu. O Rabbine teslimdi, sabır halindeydi.”

Namazın ardından Tivnikli'nin cenazesi, omuzlara alınarak, araca taşındı. Bu sırada Başbakan Davutoğlu ile 11. Cumhurbaşkanı Gül de tabuta omuz verdi.

tivnikli

cenze_2901

B4BF1nyCYAAyKsq

tivnikli-ye-son-gorev_m

 

İslam ve İhsan

FAHREDDİN TİVNİKLİ KİMDİR?

Fahreddin Tivnikli Kimdir?

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

  • Salamun aleykum. Fahreddin abimize uca Allahdan rahmet diler, başta Üstadımız olmakla tüm yakınlarına sabrlar dileriz. Biz de Azerbaycanda Qebele rayonunda dualar etdik. Tüm Qebele müslümanları adından da başsağlığı veririz. Allah rahmet eylesin. Hocamıza ulaşa bilseniz bizim başlağlığımızı bizzat iletseniz memnun oluruz. HAyırlı hizmetler dileyi ile... Hezi Aslanov Qəbələ Mərkəzi Cümə Məscidi müəzzini

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.