Geçmeyen Gribin Sebebi
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Kadir Kazan, grip mikrobu bulaşan atkının iyileşmeyi zorlaştırdığına dikkat çekti.
Kış aylarında soğuktan korunmak için herkesin sıklıkla atkı kullandığını, velilerin özellikle okula giden çocuklarının ağzını, burnunu atkı ile iyice sardığını belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Kadir Kazan, atkının temizliğinin çok önemli olduğunu vurguladı. Kazan, grip mikrobu bulaşan atkının iyileşmeyi zorlaştırdığına dikkat çekti.
ATKIYA HEMEN GRİP MİKROBU BULAŞIR
Solunum yoluna sarılan atkının her gün mutlaka yıkanması gerektiğini ifade eden Kazan, "Çocuğunuz ya da siz bir yerden grip mikrobu kaptınız, grip oldunuz. Ancak bir türlü iyileşemiyorsunuz. Grip geçmiyorsa bunun sebeplerinden biri de atkınız olabilir. Gripli iken birkaç dakika, ya da gün boyu kullandığınız atkıya hemen grip mikrobu bulaşır. Eğer bu atkınızı değiştirmezseniz, aynı atkıyı her gün yıkamadan kullanırsanız sürekli grip mikrobuna maruz kalırsınız. Bu da iyileşmenizi engeller ve sık sık hastalığın tekrar etmesine sebep olur. " uyarısında bulundu.
ÇOCUĞUNUZUN ATKISINI HER GÜN YIKAYIN
Atkı temizliğinin çok önemli olduğunu kaydeden Opr. Dr. Kadir Kazan, atkının her gün yıkanması ya da birkaç tane atkı alarak her gün temiz olanının takılması önerisinde bulundu. Özellikle okula giden çocukların atkı temizliğine daha da özen gösterilmesi gerektiğini dile getiren Kazan, "Atkı bir kazak, bir gömlek gibi bedende sabit kalmıyor. İş mekana girildiğinde çıkarılıyor ve bir yerlere asılıyor. Asılan yerlerde temiz olmayabilir ya da bazen yere düşüyor, sürükleniyor. Bu nedenle atkı sık sık yıkanmalı. Bir gün takılan aynı atkı yıkanmadan ikinci gün takılmamalı. Çünkü atkıyı solunum yollarımıza takıyoruz. Temizliği çok çok önemli." diye konuştu.
YORUMLAR