Genç Dergisinin 214. Sayısı Çıktı

Genç dergisinin 214. sayısı çıktı. Genç dergisinin Temmuz 2024 sayısı “Propaganda Renkli, Gerçekler Karanlık” kapağıyla yayınlandı.

“Propaganda Renkli, Gerçekler Karanlık” başlığıyla çıkan Genç dergisinin 214. sayısı dopdolu içeriğiyle çıktı!

PROPAGANDA RENKLİ, GERÇEKLER KARANLIK

GENÇ Dergi’nin Temmuz sayısı dopdolu içeriğiyle çıktı! Bu sayımızda nesillerimizi buhranlardan koruma sorumluluğumuzu yerine getirmek adına renkli olarak sunulan dünyanın karanlık yüzünü göstermek istedik. Maalesef ki LGBT propagandası akıl almaz boyutlarda devam ediyor. Gerek filmlerde gerek dizilerde gerekse sosyal medya mecralarında alttan alta ciddi manada tahribat söz konusu.

Küresel ölçekte bir saldırı var ve bu saldırıdan her ülke kendi payını fazlasıyla alıyor. Aile kavramından anne karnındaki bebeğe, okul öncesi dönemden ergenlik çağına kadar her noktadan sınır tanımaksızın saldıran bir ifsat hareketi ile karşı karşıyayız. Biz bu sayımızda merhametimizin ifadesi soruşturmalarla karşınızdayız. Her kesimden, her inançtan, her farklı görüşten insanı, özellikle gençler ve çocuklar adına teyakkuzda olmaya davet ediyoruz.

Anormalin karşısında normali, ifsadın karşısında fıtratı savunan, sapkınlıklara dur demek isteyen insanlar olarak ne yapmalıyız? Alev alev büyüyen ve binlerce insanı tarifsiz dramlara sürükleyen bu yangını söndürmek mümkün mü? Bu sorular çerçevesinde dosyamızda farklı açılardan dünyanın maruz kaldığı ifsad hareketini inceledik.

Eğitimci, yazar, sosyolog İlknur Koç Aytaç ile yeni çıkan “Peygamberlerin İzinde Kudüs” kitabı, Mescid-i Aksa, Kudüs ve Gazze konuları üzerine kapsamlı bir söyleşi gerçekleştirdi Hanife Palta Tektaş. Ekin Yayınları editörü Murat Ayar ile Hamas’ın üst düzey yetkililerinden biri olan Yahya Sinvar’ın kaleme aldığı ve Ekin Yayınları vesilesiyle de okuyucularla buluşan Diken ve Karanfil isimli kitabı hakkında konuştu Sefa Soner Kurt. Alihan İnci “Alanının Ustaları” köşesinde Arafta Sorular programından tanıdığımız sunucu, radyo programcısı, yazar Esra Elönü bir söyleşi yaptı.

Gündemi okumak, takip etmek bir genç için çok mühim. Serdar Kesik’in hazırladığı, gündeme dair özgür, özgün yaklaşımlar içeren genç tarzı haber bülteni “Haberin Var Mı?” sayfalarımız arasında. “Vefa” köşesinde hatıralarını yazmaya devam ediyor Süleyman Ragıp Yazıcılar. Mehmet Yüzücü, “Anadolu Postası” köşesinde Nurettin Topçu’yu mercek altına aldı. Tülay Gökçimen, samimi kalemiyle Filistin için yapabileceklerimizi yazdı. Ayşe Altıntaş, Allah’ın isimlerini sunuyor “En Güzel İsimler” köşesinde.

Tuğçe Şifa Zorlu, gönle dokunan, kalpten vuran yazılar kaleme alıyor “Turnusol Kâğıdı” köşesinde. Muhammed Esat Altıntaş, gençlere yeni ve farklı bakış açısı sunuyor “Bir de Böyle Baksak” köşesinde. “Derkenar” köşesinde güzel yazılarına devam ediyor Fatih Duman. “Sağlık Olsun” köşesinde sağlığımıza iyi gelecek tavsiyeler sunuyor Abdülsamet Koçyiğit.

Bilgehan Eren, gençler için mühim konuları “Fikr-i Firari” köşesinde mercek altına alıyor. Şeyma Üstün, gündelik hayata dair durumları irdeliyor “Gündelik Hayatın İzinde” köşesinde. “En Güzel İnsan’ın Hayatı” köşesinde En Güzel’den hayatımıza yansıyan güzellikleri anlatıyor Mehmet Lütfi Arslan. Hande Berra gezdiği diyarlarda biriktirdiği hatıraları ve heybesine koyduklarını paylaşıyor “Gezi-Yorum” köşesinde. Burak Genç, “Sanat Defteri” köşesiyle kültür sanat dünyasının nabzını tutuyor, kıymetli tavsiyeler sunuyor. Süleyman Çınar, “Tecrübe Konuşuyor” köşesiyle gençlerin gönlündeki sorularla büyüklerin tecrübeleri arasında köprü olmaya çalışıyor.

Ayrıca ülkemizden, gönül coğrafyamızdan ve dünyadan özgün yaklaşımlarla hazırlanmış haberlere, kültür sanattan bilim teknolojiye, yazılardan röportajlara birçok güzide içerik GENÇ Dergisi'nde sizleri bekliyor.

Daha fazlası için GENÇ'in yeni sayısını almayı, çevrenize duyurmayı unutmayın, unutturmayın.

GENÇ Dergisi, Ebedi Gençlik Dergisi...

Dergiyi temin etmek için tıklayınız...

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.