Gençlere Özel İzci Kampı Başlıyor

Lider Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı ve Türkiye İzcilik Federasyonu işbirliğiyle Bolu'da “Aday İzci Kampı” düzenleniyor.

Bolu/Aladağlar Tevfik Rüştü Günday kamp alanında yapılacak ve 10-17 yaş arasındaki gençlerin katılabileceği izcilik kampı 24 Temmuz-04 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

DOĞAYA, MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE SAYGILI GENÇLER

Kampın aday izcilere; kişisel, fiziksel, zihinsel gelişimine katkıda bulunma; ülkesini seven, değer odaklı, milli ve manevi değerlerine saygılı, doğru, temiz, düzenli, zamanı yararlı ve zevkli çalışmalarla değerlendirebilecek birer vatandaş olmalarını sağlamak gibi amaçları var.

Bunun yanı sıra gençlere doğa-çevre bilinci, özgüven, sorumluluk duygusu, liderlik, takım çalışması gibi becerileri ve yeteneklerinin kazandırılması hedefleniyor.

Kamp süresince izci adaylarına; temel ve ileri seviye izcilik, kişisel gelişim, hafıza teknikleri, telsiz ve haberleşme, ilkyardım, trafik, çevre ve orman, itfaiye-yangın, müzik, tiyatro, yüzme, bisiklet, binicilik, pentatlon, badminton, tırmanma duvarı, hayvan bakımı, ebru, paintball, atıcılık, oryantring, okçuluk, kano, değerler eğitimi, zararlı alışkanlıklardan korunma ve kurtulma eğitimleri, hayk gibi birçok konuda eğitim verilmesi ve etkinlik yapılması planlanıyor.

İZCİLİK RUHUNUN KAZANDIRILMASI HEDEFLENİYOR

İzcilik kampına katılacak aday izcilere, izciliğin doğasında yer alan yardımlaşma, düzenli ve tertipli yaşama bilincini kazandırmak amacıyla;

- Kamp süresince kamp alanı içerisindeki ortak kullanım alanlarının belli periyotlarla (çadır alanları, tuvaletler, duşlar, ahır-ağıl-kümes vb. alanlar) temizlenmesi/düzenlenmesi/bakımının yapılması,

- Belli alanlarda nöbet tutulması (kapı nöbeti, gece çadır alanı nöbeti),

- Konakladıkları çadırların düzenli tutulması, tulumların toplanması vb. görev ve ödevlerinin verilmesi hedefleniyor.

İletişim için:

Enes Malik Yasan: 0505-692-55-61

İsmail Saçmalı: 0541-891-97-20

Kayıt için: www.tarihedokun.com

YAZ_KAMPİ

 

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.