Hamam Böceğinden Nasıl Kurtulurum?

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz ve sizleri hamam böceklerinden kurtacak muhteşem pratik yollar. Hamam böceğinden nasıl kurtulurum sorusunun cevabını metinde bulabilirsiniz...

Kolayca hazırlayabileceğiniz, kimyasal kullanmadan bu doğal yöntemler ile evinizi hamam böceklerinden temizleyin. Hamam böcekleri, tiksinerek baktığımız ve evin her köşesine yerleşebilen, sağlığımız açısından da bizi tehdit eden haşerelerdir. Çoğunlukla geceleri hareket edip siz fark etmeden de yiyecekleri zehirleyebilen hastalıklar taşırlar.

Hamam böcekleri genellikle mutfak ve banyo dolapları, mobilya altları ve çatlakları, ahşap mobilya içleri, banyolar, boru araları, buzdolabı, fırın gibi eşyaların arkası, parke araları ve çöp atılan yerlere yerleşmeyi severler.

Evimizdeki haşerelerden kurtulmak için çoğu kişi öncelikle kimyasallara başvurur. Ancak bu malzemeler genellikle insan ve evcil hayvanların sağlığı için zararlıdır. Bu nedenle küçük haşereleri doğal malzemelerle hazırlayacağımız yöntemlerle evimizden tamamen yok edebiliriz.

DOĞAL YÖNTEMLERLE HAŞERELERDEN KURTULUN

Hamam böceklerini yok etmek için tek yapacağınız şey:

  • Bir adet soğan ve 1 çay kaşığı karbonatı karıştırmak.

Nasıl hazırlanır?

Öncelikle soğanı doğrayın ve kabartma tozunu ekleyerek evinizin her köşesine bu karışımı dökün.

Bir süre sonra karışımın işe yaradığını ve evin haşerelerden temizlendiğini göreceksiniz.

AROMATİK BİTKİLER HAMAM BÖCEKLERİNİ UZAK TUTAR

Hamam böceklerinin görüldüğü yerlere, defne yaprakları veya nane yaprakları yerleştirin. Haşerelerin bir süre sonra yok olmasına tanık olacaksınız.

  • Defne yaprakları; Defne yapraklarını ufalayın veya kırın, hamam böceği olduğunu düşündüğünüz yerlere bırakın. Bunun kokusundan nefret ettikleri için orayı hemen terk edeceklerdir.

  • Soğan ve borik asit: Bu yöntem çok etkili ve ucuz olduğu için oldukça popülerdir.

Nasıl hazırlanır?

Orta boy soğanı doğrayın, yarım kap sade un ve biraz su ile, bir tutam şeker, 3 ila 4 yemek kaşığı borik asit tozunu karıştırın. Borik asit tozunu doğal malzeme satan dükkanlarda bulabilirsiniz.

Her şeyi bir kapta karıştırıp evin içinde hamam böceklerinin dolaştığından şüphe duyduğunuz veya emin olduğunuz yerlere bırakın. Bu karışımı ev hayvanlarınızdan uzak tutun, onlar için toksik olabilir.

  • Karbonat ve şeker: Bir kap karbonat ve bir kap şekeri karıştırıp bunu evinize serpiştirin. Hamam böcekleri şekere doğru çekilir ve karışımı yer. Karbonat da içlerinde baloncuklar oluşmasına sebep olup onları öldürür.
  • Boraks: Bu doğal malzeme giysileri yıkamak için yapılan sabunlarda kullanılan doğal bir malzemedir. Yapmanız gereken evinize biraz boraks serpiştirmek, özellikle hamam böceklerinin saklandığından şüphelendiğiniz yerlere dökün. Bunun üzerinde yürüdükleri zaman susuz kalırlar ve ölürler. Hamam böceklerinin kabukları kırılıp zarar görürse nem tutamazlar ve ölürler.
  • Kedi nanesi: Evin çevresine biraz kedi nanesi serpiştirin. Bunun defne yaprakları gibi bir etkisi vardır. Hamam böcekleri bu kokuyu sevmedikleri için uzaklaşırlar.

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.