Hem Okul Hem Din Eğitimi Bu Merkezlerde

Lider Eğitim Gençlik Gelişim Merkezleri 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde 8-15 yaş arası erkek öğrencilere yönelik birbirinden farklı eğitici, öğretici ve eğlenceli eğitim programlarıyla gençlere kapılarını açıyor.

İstanbul’da Anadolu yakasında bulunan Lider Eğitim Gençlik Gelişim Merkezleri’nde değerler eğitimi, akademi, kulüp ve atölye çalışmaları ile dört farklı alanda gençlere yönelik eğitimler gerçekleştiriliyor.

GENÇLİK MERKEZLERİNDEKİ 4 FARKLI EĞİTİM

  1. Değerler Eğitimi: Bu programdaki derslerde, Kur’an’ı Kerim, temel dini bilgiler, âdâb-ı muaşeret ve karakter eğitimi yapılıyor
  2. Akademi Çalışmaları: Öğrencilere Arapça, Fen Bilgisi, Türkçe, Matematik, İngilizce eğitimi veriliyor.
  3. Kulüp Çalışmaları: Öğrenciler izcilik, futbol, robotik, astronomi, yüzme, tekvando gibi spor dallarının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine katılıyor.
  4. Atölye Çalışmaları: Bu çalışmada fen deneyleri, okuma-yaşam becerileri, geleneksel el sanatları, zeka oyunları ile gençlerin kendilerini geliştirmeleri sağlanıyor.

4

Gençlik merkezlerinde eğitim almak isteyen gençlere yönelik ise 3 farklı eğitim modeli sunularak, kendi eğitim paketini oluşturma imkanı sunuluyor.

  1. SEÇMELİ EĞİTİM PROGRAMI

    Değerler Eğitimi Programı (Kur’ân-ı Kerîm, Temel Dînî Bilgiler, Karakter Eğitimi) ile sabit olmak üzere istenen ders, kulüp ve atölyenin seçilebildiği programdan oluşuyor.

  2. AKADEMİ PROGRAMI

    Değerler Eğitimi Programı (Kur’ân-ı Kerîm, Temel Dînî Bilgiler, Karakter Eğitimi) ile sabit olmak üzere imam hatipler için İrfan Akademi, diğer okullar için Gençlik Akademisi adıyla uygulanan paket eğitim programları yapılıyor. Dersler paket program olarak yapılırken atölye ve kulüpler seçmeli yapılıyor.

  3. PROJE SINIFLARI

    İrfan Akademi ve Gençlik Akademisi programlarından seçilen öğrencilerle oluşturulan özel sınıflarda yapılan eğitim programıdır. Bu sınıflarda Akademi programları biraz daha yoğunlaştırılarak ve kamplarla desteklenerek yapılır.

lider_egitim_gelisim_kayit2

İRFAN AKADEMİ

Gençlik Gelişim Merkezleri İmam-Hatipli öğrencilere yönelik olarak İrfan Akademi programını düzenliyor. İrfan Akademi programında eğitim programına ilaveten Arapça eğitimi yer alıyor.

ÖĞRENCİ KOÇLUĞU

Gençlik Gelişim Merkezleri gençlerin eğitim süresince moral ve motivasyonlarını önemseyerek, onlara psikolojik danışmanlık ve rehberlik, dikkat eksikliğine yönelik çözümler üretiyor ve öğrenci koçluğu hizmeti de veriyor.

3

LİDER EĞİTİM GENÇLİK GELİŞİM MERKEZLERİ VE İRTİBAT TELEFONLARI

Sultantepe Gençlik Gelişim Merkezi: 0216 342 94 01 (Üsküdar)

Ümraniye Gençlik Gelişim Merkezi: 0216 632 01 38

Samandıra Gençlik Gelişim Merkezi: 0507 868 52 02

Dudullu Gençlik Gelişim Merkezi:  0216 614 03 51 (Ümraniye)

Yavuztürk Gençlik Gelişim Merkezi: 0216 344 49 93 (Üsküdar)

Orhangazi Gençlik Gelişim Merkezi:  0216 487 15 25 (Sultanbeyli)

Kaynarca Gençlik Gelişim Merkezi: 0216 397 05 39 (Pendik)

Abdurahmangazi Gençlik Gelişim Merkezi: 0533 167 70 52 (Sultanbeyli)

Ayrıntılı Bilgi: www.lider.org.tr

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.