Hüdayi Vakfı 50 Ülkede Kurban Kesimi Yapacak

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, 30 yıldır devam ettirdiği yardım faaliyetlerine bu yıl 50 ülkede yapacağı kurban yardımları ile devam ediyor. Filistin'den Suriye'ye, Kazakistan'dan Makedonya'ya, Kamerun'dan Filipinler'e dünyanın dört bir yanında kesilecek kurbanlar gerçek ihtiyaç sahibi muhtaç ailelere ulaştırılıyor. Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Koordinatörü Medet Bala ile vakfın 2014 yılında yapacağı kurban faaliyetleri hakkında konuştuk.

Sayın Hocam bu yılki kurban çalışmalarıyla ilgili bilgi verebilir misiniz?

Teşekkür ederiz bize böyle bir fırsatı verdiğiniz için. Bilindiği gibi vakfımız yıllardır yurt içi ve yurt dışı kurban organizasyonları gerçekleştirmektedir. Bu konuda iyi bir bilgi birikimine ve organizasyon tecrübesine sahip bir vakıf Hüdayi Vakfı. Bu yıl da bizden bir parça kurban eti bekleyen, yolumuzu gözleyen ihtiyaç sahibi Müslümanlara Hüdayi gönüldaşlarının  gönül muhabbetlerini, selamlarını ve kurbanlarını ulaştırmanın gayreti içerisindeyiz. Bunun için  ekiplerimiz kuruldu, kayıtlarımız yapılıyor. Yoğun bir çalışma yürütüyoruz.

KURBAN YARDIMLARI DÜNYANIN EN MUHTAÇ BÖLGELERİNDE OLCAK

Kurban kesimleri nerelerde olacak?

Biz uzun yıllardır Orta Asya'da, Kafkaslarda, Balkanlarda, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde kesimler yapmaktayız. Burada tercihlerimizin en muhtaç bölgeler olmasına dikkat ediyoruz. Afet yaşamış bölgeler de öncelikli kesimlerimizin olduğu yerler. Ayrıca Hüdayi dostlarımızın kurmuş olduğu müesseselerin olduğu yerlerde  kesimler gerçekleştiriyoruz.

Ülke olarak sayacak olursak: Filistin, Suriye, Irak, Somali, Gana, Tanzanya, Uganda, Kamerun, Burkina Faso, Afganistan, Pakistan- Keşmir, Filipinler–Moro, Hindistan, Kazakistan, Moğolistan, Kırgızistan, Arnavutluk, Makedonya, Kosova gibi yaklaşık 50 ülkede kesim yapacağız inşallah.

BÜTÜN BÖLGELERE GÖZLEMCİLER GÖNDERİYORUZ

Bu kadar  çok ülkede bu organizasyonu nasıl gerçekleştiriyorsunuz?

Bizim kurban kestiğimiz ülkelerin çoğunda Hüdayi gönüldaşlarının birtakım hizmet müesseseleri mevcut. Hüdayi Vakfı'nda okumuş olup ülkelerine dönen ve oralarda hizmet yapan arkadaşlarımız var. Bunlar vasıtasıyla kolayca kesimler gerçekleşiyor. Böyle gönüldaşlarımızın olmadığı yerlere ayrıca sorumlular gönderiyoruz. Örneğin, ben Somali’deki kurbanları organize etmek üzere oraya gideceğim. Ayrıca vakıf merkezimizden bütün bölgelere gözlemciler de gönderiyoruz.

HÜDAYİ VAKFI'NIN WEB SİTESİNDEN ONLİNE KURBAN BAĞIŞI YAPILIYOR

Hüdayi Vakfı'na  kurban bağışı nasıl yapılır?

İstanbul’da bulunanlar için hem Üsküdar'da, Hazret-i Hüdayi’nin yanında hem de Çamlıca Çilehane'de kayıt ofislerimiz var. Buralardan makbuz karşılığı yatırabilirler. Ayrıca bütün katılım bankalarında hesaplarımız mevcut. Bankalara giderek ya da kendi hesaplarından EFT ve havale yaparak gerçekleştirilebilir. Hüdayi Vakfı'nın sitesinden de online kurban bağışında bulunulabilir.

Burada dikkat edilecek en önemli husus şu ki kurban sahibinin adı ve telefon numarasının mutlaka belirtilmesi gerekmektedir.

ALLAH'IN BİZE VERDİĞİ NİMETLERİ PAYLAŞALIM

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Kurban bir şükür ibadetidir. Fani günleri bayram yapan sır da Allah muhabbeti ve iman lezzetidir. Allah’ın bize vermiş olduğu nimetleri başkalarıyla paylaşmak zorundayız. Maalesef bu çağda İslam coğrafyasının büyük bir bölümüne ıstıraplar, sıkıntılar, mağduriyet ve mazlumiyetler var. Hamd olsun bizim ülkemiz bu ülkeler içerisinde daha iyi durumda. O nedenle bu nimetleri alan tarafta değil de veren tarafta olduğumuz için şükretmeliyiz. Onun için çoğu yerde yılda bir kez et yiyen, ancak bu giden kurbanlarla ikramlanan insanlar var. Onları unutmadığımızı göstermemiz, o insanlarla aramızda gönül köprüleri kurmamız gerekiyor. Bunun için adak, akika, şükür, nafile ve vacip kurbanlardan bu kardeşlerimize de pay ayrılmasını arzu ediyoruz. Allah kurbanlarımızı ve hizmetlerimizi kabul eylesin. Tüm Müslümanların bayramını tebrik ediyor, huzur ve afiyetler diliyorum. Dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve muhtaçlara bayram sevinci yaşatalım.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'na kurban bağışı ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.