"islami Terör" Diyeceklerdi Olmadı!

Almanya'da Müslüman kanaat önderleri, Münster kentinde Cumartesi günü aracını kalabalığın üzerine sürerek 2 kişiyi ödüren saldırganın psikolojik sorunlarını öne çıkaran ve olayı terör saldırısı olarak nitelendirmeyen Alman medyası ve siyasetçilerini çifte standart uygulamakla eleştirdi.

Almanya İslam Konseyi (IR) Başkanı Burhan Kesici, Münster'deki gibi benzeri saldırılarda olayın failinin Müslüman olması durumunda dini kimliğinin ön plana çıkarıldığını söyledi.

Kesici, bu konuda çifte standart uygulandığını belirterek, "Eğer fail Müslümansa dini kimliği ortaya çıkıyor. Almanlarda ise psikolojik rahatsız, ailevi problem veya buna benzer şeyler deniyor." değerlendirmesinde bulundu.

FAİL MÜSLÜMAN ÇIKMAYINCA OLAYI ÖRTBAS ETTİLER

Müslümanların problem ve tehdit görüldüğünü ifade eden Kesici, herhangi bir olaya katılmadıkları halde olayların Müslümanlara mal edilmek istendiğini anlattı.

Kesici, "Bunu Münster’de gördük biz. Hiçbir şey yokken sanki Müslüman yapmış gibi bir hazırlık yapıldı. Bazı duyumlar aldık. Televizyon şirketleri, canlı yayın yapacaklardı, "Müslüman terörü" diye. Sonra fail Müslüman çıkmayınca olayı örtbas ettiler ve canlı yayın yapmadılar." değerlendirmesinde bulundu.

Özellikle aşırı sağcı bazı milletvekillerinin Münster'deki olayı Müslümanlara ve İslam'a mal etmek istediklerine dikkati çeken Kesici, "Fail Alman çıkınca da keşke Müslüman olsaydı diye bir hava estirdiler." ifadelerini kullandı.

Saldırılar veya terör olaylarının gerçek nedenini iyi araştırmak gerektiğini vurgulayan Kesici, Almanya'da son yıllarda terör saldırısı yapanların psikolojik rahatsızlıkları bulunduğu, uyuşturucu bağımlısı oldukları veya hırsızlık yaptıklarının ortaya çıktığına işaret etti.

Kesici, bazı terör olaylarının dini bir motivasyonu olmamasına rağmen İslam ile bağdaştırıldığını belirterek, "Bu da bizi rahatsız ediyor. Bunun uzun vadede İslam düşmanlığını artıracağını söylememize rağmen bu şekilde devam ediliyor." dedi.

İSLAMOFOBİNİN SÜREKLİ ARTTIĞINA ŞAŞMAMALI

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Müslümanlara yönelik çifte standardı eleştirdi.

Mazyek, "Alman failler psikolojik rahatsız, Müslümanlar, İslamcı terörist. 11 Eylül’den beri devam eden bu tarif edilemez çifte standarttan dolayı neden İslamofobinin sürekli arttığına şaşmaya gerek yok. Böylelikle aşırıların ve teröristlerin değirmenine su taşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Mazyek, aşırı sağcı NSU terör örgütünün 2004'te Köln kentinde gerçekleştirdiği saldırıdan sonra medyanın, bunun terör saldırısı olmadığı yönünde başlık attığını da hatırlattı.

Münster kentinde Cumartesi günü aracını kalabalığın üzerine sürerek 2 kişiyi öldüren ve ardından intihar eden saldırganın Alman olduğu, saldırıyı tek başına gerçekleştirdiği ve psikolojik sorunlarının bulunduğu açıklanmıştı.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.