İsrail Hurması Nasıl Anlaşılır?

İsrail Tel Aviv'de faaliyet gösteren Hadiklaim İsrail Hurma Üretim Kooperatifi, işgal ettiği Kudüs'ün topraklarında hurma yetiştiriyor. Siyonist firma, ürettiği hurmaları dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç ederek Müslümanlara yedirmeye çalışıyor.

TABA FİRMASI ADI ALTINDA 869 NO'lU BARKODLA SATILIYOR

İsrail menşeli hurmaların sunulduğu paziarlardan biri de Türkiye. Ancak Türkiye'deki duyarlı vatandaşlar, İsrail'den hurma gelmesi üzerine boykot kampanyası başlattığından dolayı İsrailli firma bu konuda sinsice bir oyuna başvuruyor. Hadiklaim firması, TABA Gıda firması ile distribütör olarak anlaşarak Türkiye pazarına ürünlerini sokuyor. TABA, 729 olan İsrail´in barkodunu kullanmak yerine bu ülkeden ithal ettiği hurmaları Türkiye´nin 869 nolu barkoduyla kullanıyor.

SİYONİST FİRMA 'İSRAİL'İN ADINI HİÇ KULLANMIYOR

Boykotun önüne geçmek isteyen Siyonist firma, ürün etiketinde de ayrıca “İsrail” kelimesini hiç kullanmıyor. “Hadiklaim İsrail Hurma Üretim Kooperatifi” diye ismi yazılan firma, etikette üretim firması olarak sadece, “Hadiklaim” ismini kullanarak kendini kamufle ediyor. Bu firmanın İsrail´de olduğuna dair hiçbir bilgiye de ambalajında yer vermiyor.

BOYKOTA UĞRAMAMAK İÇİN KUDÜS HURMASI ADIYLA SATILIYOR

İsrail firmasının, ambalajlarında “İsrail” kelimesini hiç geçirmediği gibi, “Kudüs Hurması” ismini de kullanarak Müslümanların ürettiği hurmaymış gibi göstermeye çalışması dikkat çekiyor. Ramazan ayının yaklaşmasıyla Türkiye´de birçok yere hurma sevkıyatı yapılırken, İstanbul Mısır Çarşısı´nda ise özellikle yoğun bir şekilde İsrail hurması satılıyor.

ÖZER: BU HURMANIN TÜKETİLMEMESİ GEREKİYOR

Sağlık ve Gıda Hareketi Başkanı Kemal Özer, İsrail´in hurmaları, “İsrail Hurması” adıyla satarsa kimsenin almayacağını, bu yüzden milleti kandırarak, “Kudüs Hurması” adıyla sattığını söyledi. İsrail´in hurmalarının genetiği ile de oynandığını kaydeden Özer, “İsrail´in hurmaları GDO´lu bir hurmadır. Etli olması ve büyük olması için genetiği ile oynanmış, özel yapılmış bir hurmadır” dedi. Özer, İsrail hurması yerine Medine hurmaları ve Tunus hurmasının tüketilmesi gerektiğini kaydetti.

İSRAİL HURMASI SATAN FİRMALAR

Mavi Marmara Gönüllüleri yaptığı yazılı açıklamada, İsrail´in ürettiği hurmalarla Müslümanların oruçlarını açmamalarını istedi. “İşgal edilen topraklarda yetişen hurmalardan yiyerek işgale ortak olma!” denilen açıklamada, İsrail´in hurmalarının Medjoul Hurma, Kudüs Hurması isminde satıldığı ve bu hurmaları Agrexo, Carmel, Jordan Plains (Jordan Valley), Jordan River, Hadiklaim, King Solomon gibi firmaların sattığı söylendi.

Kaynak: yeniakit.com

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

  • İthal eden firmaları Allah ıslah etsin inşaAllah.

    Tahminim iri etli büyük malesefte lezzeti bir hurma bidaha almamaya özen göstereceğim

    Efendiler bırakın hurmayı, eşyayı, gıdayı zaten a'dan z'ye herşey onların adamlar duyguları bile kontrol eder oldular bilinci yönlendiriyorlar gençliği insanı ahlaksızlaştırıyorlar siz daha huradasınız tehh malamıne...

    • Senin çözümün ne? Boykotun neresi kötü?

    Teşekkür ederiz

    cok tsk ederim bilgi icin,

    Ayni hurmayi ureten Filistinliler MEDJUL DATES ismiyle satiyor.

    tüketici anlamaz bunu. hurma satıcıları daha iyi anlarlar, bu firmaların malını alıp para için sinsice müslümanlara satmasınlar. vebali ağır olur bilsinler.

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.