İsrail Rahmet Kapısı Mescidi'ni Sinagog Yapmak İstiyor

İsrail polisi ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'nın doğu yakasında yer alan Rahmet Kapısı Mescidi'ne yönelik ihlalleri artarak sürüyor.

İsrail polisi ve Yahudi işgalcilerin Mescid-i Aksa'nın doğu yakasında yer alan Kudüs'teki Rahmet Kapısı Mescidi'ne yönelik ihlalleri artarak devam ediyor.

Ürdün'e bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunan mescit, 16 yıl süren bir mücadelenin ardından 22 Şubat 2019'da ibadete açıldı. Mescit, ibadete açılmasının ardından Filistinliler ile Yahudi yerleşimciler arasında neredeyse her gün çatışmalara sahne oluyor.

İsrail polisi Rahmet Kapısı Mescidi'nde ibadet edenleri ve Mescid-i Aksa muhafızlarını sürekli baskınlarla tutukluyor. İsrail polisinin yardımıyla mescit etrafında baskınlar yapan Yahudi yerleşimciler ile İsrail'in bölgeye dair planları gerilimi tırmandırıyor.

"İSRAİL MESCİDİ SİNAGOG YAPMAK İSTİYOR"

Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani, yaptığı açıklamada, "İsrail Rahmet Kapısı Mescidi'ni sinagoga dönüştürmeyi amaçlıyor ve Yahudi yerleşimciler bunu açıkça dile getiriyor." dedi.

Şeyh Kisvani, Rahmet Kapısı Mescidi'nin Mescid-i Aksa'nın doğal bir parçası ve Müslümanlara ait olduğunu vurguladı.

MESCİDİ KAPATMA GİRİŞİMLERİ

İsrail polisi, mescidin yeniden ibadete açılmasından duyduğu rahatsızlığı gösterirken, İsrail yargısı ise nihai karanını henüz vermedi.

İsrail İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan, geçen aylarda birçok defa Rahmet Kapısı Mescidi'ni yeniden kapatılacağını açıklamıştı.

Şeyh Kisvani, Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin Rahmet Kapısı Mescidi'nin hizmete açtığından bu yana İsrail'in hedefinde olduğuna dikkati çekti.

Rahmet Kapısı Mescidi'nin, Mescid-i Aksa etrafındaki diğer mescitlerden bir farkının olmadığına işaret eden Şeyh Kisvani, bu mescitte ibadet etmenin Müslümanların hakkı olduğunu vurguladı.

Şeyh Kisvani, "Mescidin kapanması konusunda İsrail'in kendisini haklı çıkarma iddiaları zayıftır ve kapatılması durumunda sessiz kalınmayacaktır." uyarısını yaptı.

İSRAİL'İN SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

Mescidin şubat ayında açılmasından bu yana, İsrail polisi ibadet edenleri ve Mescid-i Aksa muhafızlarını tutukluyor. İbadet edilen yerlere baskınla giren İsrail askerlerinin bu tutumu Filistinliler ve Kudüs İslami Vakıflar İdaresinde infiale neden oluyor.

Bu duruma tepki gösteren Şeyh Kisvani, İsrail'in tutuklama ve baskın başta olmak üzere, mescide yönelik birçok şekilde hak ihlali yaptığını ifade etti.

Kudüs Yüksek Vakıf Konseyi Başkanı Şeyh Abdulazim Selheb'in şubat ayında tutuklandığını hatırlatan Şeyh Kisvani, mescitte ibadet edenlerin ve Mescid-i Aksa muhafızlarının İsrail polisleri tarafından darp edildiğini söyledi.

Kaynak: AA

BENZER HABERLER

 

İslam ve İhsan

KUDÜS'ÜN TARİHİ VE ÖNEMİ

Kudüs'ün Tarihi ve Önemi

GERÇEK MESCİD-İ AKSA HANGİSİ?

Gerçek Mescid-i Aksa Hangisi?

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.