İstanbul'da Hafızlık Eğitimi Verilen İmam Hatip Ortaokulu

Sancaktepe İmam Hatip Ortaokulu, öğrencilere hem hafızlık yapabilecekleri hem de imam hatibi okuyabilecekleri eğitim fırsatı sunuyor.

Proje imam hatip ortaokulu hafızlık programında 6. sınıfta bir yıl ara verilerek hafızlık programı uygulanıyor. Temel dini eğitim derslerinin yanı sıra okul dersleri ile iki kanatlı eğitim uygulanan programda değerler eğitimi, tarihi ve kültürel programlar, sosyal ve sportif faaliyetler düzenleniyor.

Kur'ân-ı Kerim tecvit, talim ve ilmihal dersleri ve pratik Arapça - Osmanlıca eğitimi alan gençler, sohbetler ve tarihi geziler ile manevi değerleri kültürel gezilerle öğreniyor.

HAFIZLIK YAPILAN İMAM HATİP ORTAOKULUNA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Proje imam hatip ortaokulu hafızlık programına başvurmak için 2016-2017 öğretim yılı itibariyle 4. sınıfı bitirmiş olmak, başarı değerlendirme imtihanına girmek, hafızlık hazırlık eğitimine katılmak ve mülakatı geçmek gerekiyor.

Program yalnızca erkek öğrencilere yönelik olup, yatılı olarak yapılıyor.

Sancaktepe İmam Hatip Ortaokulu'na başvurmak için:

Sancaktepe Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu eğitim gayesini şu şekilde açıklıyor:

"Her medeniyet kendi insan tipini inşâ eder.

Bizim medeniyetimizin temeli ve özünde iki mukaddes emânet var: Kur’ân-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz...

Bu iki emânete sahip çıktıkça varız, biriz, diriyiz.

Bu sebeple millî ve mânevî düşmanlarımız daima bu iki emâneti bizim ve nesillerimizin elinden almaya çalıştılar.

“Bu Kur’ân’ı ellerinden almadıkça, onlara hükmedemeyiz!” itirafında bulundular.

Biz de anladık ki; Bu Kur’ân’ı ve onu bize getiren Peygamber Efendimiz’in sünnet-i seniyyesini yeniden elimize almadıkça, gönlümüze nakşetmedikçe ve başımıza tâc etmedikçe; tarihimizdeki kuvvet ve kudrete sahip olmamız, dünyaya rahmet ve adâlet tevzî eden şanlı ecdâdımızın yoluna dâhil olabilmemiz mümkün değil!..

Bu sebeple; Sancaktepe Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulumuzun gayesi: Kur’ân ve Sünnet ekseninde bir eğitim.

Hâfız olarak Kur’ân’ı gönlüne nakşeden ve Osman Gazî gibi Kur’ân’a hürmetli, Yavuz Sultan Selim gibi mukaddes emânete sahip çıkan, Akşemseddin yürekli, Fatih bilekli bir nesil...

İstikbâlin vatan ve millet sevdâlısı, fedâkâr, çalışkan, merhametli, dirâyetli, liyakatli, mâneviyatlı, ahlâklı ve iffetli şahsiyetini inşâ edebilmek...

2017 itibarıyla, hafızlıklarını tamamlayan 20 hafızımız, bu gayenin tahakkuku için mütevâzı bir adım, fakat ümitlerimizi yeşerten bir bahar muştusu...

Sancaktepe’de; Türk ve İslâm sancağını en yüksek tepelerde dalgalandırmaya azimli, kararlı, yüz akı bir gençlik... Duâ ve desteklerinizle..."

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.