İstanbul’daki Camilerde Ramazan Ayı Programları

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2019 yılı Ramazan ayı teması olarak “İnfak Kalpleri Birleştirir” sloganıyla “Ramazan ve İnfak” başlığının belirlendiğini açıkladı. İstanbul Müftülüğü de Ramazan ayı programını belirledi.

Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayında İstanbul’daki camilerde Enderun usulü teravih, hatimle teravih, İtikaf ve seçkin hafızlardan özel Ramazan mukabeleleri programları ile okunan cüz’ün özet tefsiri gerçekleştirilecek.

NAMAZ SAATLERİ – Namaz Vakitleri

İstanbul ve diğer iller için haftalık ve aylık namaz saatlerini öğrenmek için tıklayınız…

İSTANBUL’DA ENDERUN USULÜ TERAVİH KILINACAK CAMİLER

İstanbul’da Enderun Usulu teravih kılınabilecek camilerin tam listesi:

Bahçelievler’de Yenidoğan Merkez Camiî; Başakşehir’de Başakşehir Merkez Camiî, İmamı Azam Camiî, Tunahan Camiî, Hz. Hüseyin Camiî, Bahçeşehir Camiî, Hoca Ahmet Yesevi Camiî; Eyüpsultan’da Eyüpsultan Camiî; Fatih’te Sultanahmet Camiî, Süleymaniye Camiî; Kağıthane’de Çağlayan Yeni Camiî, Çeliktepe Aydınlar Camiî, Ortabayır Merkez Camiî, Çeliktepe Merkez, Cumhuriyet Camiî; Küçükçekmece’de Cennet Mh. Yavuz Selim Camiî, Çamlıkaltı Mehmet Akif Camiî; Sancaktepe’de Fatma Fitnat Hanım Camiî, Yenidoğan Merkez Camiî, Samandıra Ebubekir Sıddık Camiî, Abdurrahmangazi Camiî, Katipoğlu Camiî; Şişli’de Mecidiyeköy Merkez Camiî, Fulya Balçık Camiî, Osman Sağnak Camiî, Şişli Camiî, Kuştepe Camiî ve Zeytinburnu’da Seyit Nizam Camiî olmak üzere İstanbul’da 30 camide Enderun usulu teravih namazı kılınabilecek.

İSTANBUL’DA HATİMLE TERAVİH KILINACAK CAMİLER

İstanbul’da hatimle teravih kılınabilecek camilerin tam listesi:

Arnavutköy Merkez Camiî, Taşoluk Yeşil Camiî, Hadımköy Vakfı Fatih Camiî, Selman-ı Farisi Camiî, Fetih Camiî, Mimarsinan Camiî, Abdurrahim Çağırıcı Camiî, Esma Hatun Kocacık Camiî, Kocasinan Merkez Camiî, Şehit Mehmet Karaaslan Camiî, Şirinevler Cengiz Topel Camiî, Yenibosna Hacı Veyis Turan Camiî, Nakşiye Esen Camiî, Mehmet Akif Ersoy Camiî, Mehmet Zahit Kotku Camiî, Hz. Bilali Habeşi Camiî, Medine Müdafii Fahrettinpaşa Camiî, Altıntepsi Merkez Camiî, Kocatepe Camiî, Ertuğrul Tekke Camiî, Abdülvehhap Evvab Efendi Camiî, Çavuşbaşı Hz. Ömer Camiî, Hacı Alibey Camiî, Sacit Ateş Camiî, Kılıçalipaşa Camiî, Kumbarhane Camiî, İmaret Camiî, Tepecik Yeni Camiî, Yeşilvadi Camiî, Sanayi Mescidi, Alemdağ Hacı Mahmut Efendi Camiî, Hamide Sancak Camiî, Ravza Mescidi, Zeyrek Mescidi, Hayırseverşer Erkek Kuran Kursu, Köyiçi Merkez Camiî, Şevkibey Camiî, Arpacı Hayrettin Camiî, Kızılmescit Camiî, Behruzağa Odabaşı Camiî, Cerrah Mehmetpaşa Camiî, Gazi Ahmet Paşa Camiî, Hekimoğlu Alipaşa Camiî, Hırka-i Şerif Camiî, İskenderpaşa Camiî, Mihrimah Sultan Camiî, Muratpaşa Camiî, Mustafa Muslihiddin Yarhisar Camiî, Nişancı Mehmetpaşa Camiî, Sankiyedim Camiî, Seyitömer Camiî, Softa Sinan Camiî, Soğanağa Camiî, Şehzadebaşı Camiî, Tahirağa Camiî, Yavuz Sultan Selim Camiî, Küçükköy Merkez Camiî, Prof. Dr. Mahmut esat Coşan Camiî, Köyaltı Camiî, Gençosman Camiî, Yıldız Davutpaşa Kampüsü Camiî, Akıncılar Camiî, Haydarpaşa Camiî, Sadabat Camiî, Maarifi Camiî, Sefaköy Gültepe Camiî, Hayati Üstün Camiî, Çarşı Camiî, Hüsniye Arat Camiî, Sahil Camiî, Samandıra Merkez Camiî, Aziz Bayraktar Camiî, Mehmet Kethüda Camiî, Cumhuryet Mh. Hacıosman Camiî, Esentepe Camiî, Seyit Abdülkadir Geylani Camiî, Rıfat Börekçi Camiî, Ulu Camiî, Hasan Muhammet Ali Camiî, Ravza Camiî, Mescid-i Selam Camiî, Çavuşahmet Camiî, Mecidiyeköy Tevfikağazade Camiî, Nalbant Camiî, İçmeler Muhammedül Emin Camiî, Santral Mustafa Avni Camiî, Necat Camiî, Tevhid Camiî, Ahi Evran Mescidi, Çilehan Camiî, Şemsi Sivasi Camiî, Hz. Ali Camiî, Valide-i Cedid Camiî, Demirciler Sİtesi Camiî, Ata Garajı Camiî, Takkeci İbrahim Çavuş Camiî ve Yenidoğan Camiî olmak üzere İstanbul’da toplam 97 camide hatimle teravih kılınabilecek.

İSTANBUL’DA İTİKAFA GİRİLEBİLECEK CAMİLER

İstanbul’da itikaf ibadetinin yapılabileceği camiler:

İstanbul’daki 253 camide ise fıkhi bir terim olarak bir mescidde ibadet niyetiyle, belirli kurallara uyarak inzivaya çekilmek olarak tabir edilen ve Peygamberimiz’in Ramazan’ın son on gününde daha fazla ibadet etmek amacıyla gerçekleştirdiği itikaf ibadeti yapılabilecek.

İSTANBUL’DA CÜZ TESFİRİ VE MUKABELE YAPILACAK CAMİLER

Seçkin hafızların özel Ramazan mukabeleleri ile her gün okunan cüz’ün özet tefsiri yapılacak camiler:

Seçkin hafızların özel Ramazan mukabeleleri ile her gün okunan cüz’ün özet tefsiri ise Bağcılar Merkez Camiî, Çatalca Ferhat Paşa Camiî, Güngören Yeşil Camiî, Sultanbeyli Merkez Camiî ve Ümraniye Çakmak Merkez Efendi Camiî’nin de aralarında bulunduğu 42 camide yapılacak.

Kaynak: İstanbul Müftülüğü

İslam ve İhsan

HATİMLE TERAVİH NAMAZI KILINACAK CAMİLER

Hatimle Teravih Namazı Kılınacak Camiler

İSTANBUL’DA ENDERUN USULÜ TERAVİH NAMAZI KILINACAK CAMİLER

İstanbul’da Enderun Usulü Teravih Namazı Kılınacak Camiler

İSTANBUL’DA GEZİLECEK YERLER

İstanbul’da Gezilecek Yerler

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.