İto Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Nitelikli Eğitim Fırsatı
Eğitim-öğretim hayatına başarılarla devam eden İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi, Arapça Hazırlık ve Fen-Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerini geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Yeni eğitim yılında da kontenjanlara yoğun ilgi olduğunu belirten İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mücahit Kıbrıs, “LGS tercihlerinde okulumuz %0,1 ila %0,5'lik dilim arasındaki öğrencilerden yoğun talep görüyor. Her geçen yıl tırmanışımızı devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Üsküdar Küçük Çamlıca’da bulunan İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi son iki yıldır eğitimdeki önemli atılımlarıyla dikkat çekiyor.
Arapça Hazırlık ve Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olan kuruma özellikle Arapça hazırlık okumak isteyen öğrenciler yoğun başvuruda bulunuyor.
İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mücahit Kıbrıs, bu yıl da kontenjanlara yoğun talep olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:
“LGS tercihlerinde okulumuz %0,1 ila %0,5’lik dilim arasındaki öğrencilerden yoğun talep görüyor. Her geçen yıl tırmanışımızı devam ettiriyoruz. 5 yıllık Arapça Hazırlık bölümümüze ilaveten bu yıl 4 yıllık Fen ve Sosyal Bilimler bölümüz de açıldı. Arapça Hazırlığa 30, FSB bölümüne 60 öğrenci alacağız. Arapça hazırlık sınıfı çalışmaları kapsamında bu yıl Ürdün’e ilave olarak Sudan ve Moritanya gibi Arapçanın fasih konuşulduğu ülkelerle öğrenci değişim programları yapacağız. Özellikle Maarif Vakfı ile bu konuda işbirliği içerisindeyiz. Ayrıca İngilizce eğitimi için yurt içi ve yurt dışı dil kamları planlıyoruz. Üniversiteye hazırlık çalışmalarını ise erken sınıflardan itibaren başlatmış durumdayız. Amacımız değişen şartları iyi okuyabilecek, ülkenin maddi ve manevi kalkınmasını sağlayacak, çok yönlü gençler yetiştirebilmek. Bu minvalde LGS tercihleri yapacak öğrenciler için okulumuz önemli bir seçenek.”
Eğitim-öğretim hayatına başarılarla devam eden İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi, Arapça Hazırlık ve Fen-Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerini geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Yeni eğitim yılında da kontenjanlara yoğun ilgi olduğunu belirten İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mücahit Kıbrıs, “LGS tercihlerinde okulumuz %0,1 ila %0,5’lik dilim arasındaki öğrencilerden yoğun talep görüyor. Her geçen yıl tırmanışımızı devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.
YAZ KAMPLARIYLA EĞİTİME DEVAM
Okul, uzun yaz tatilini en verimli şekilde değerlendirerek, öğrencilerine 30 günlük “Arapça kamp” olanağı sunuyor. Öğleye kadar Arapça eğitimine devam edecek öğrenciler, kampın diğer zamanlarında Ürdün’den gelen Arap öğrencilerle çeşitli etkinliklere de katılacak.
FEN VE SOSYAL BİLİMLER SEMİNERLERİ
Okul, Türkiye’nin Fen ve Sosyal Bilimler müfredatını uygulayan en iyi eğitim kurumları arasında yer alıyor. Öğrencilerini fen bilimleri, eşit ağırlık ve sözel alanlarını kapsayan çok sayıda seminerle buluşturuyor.
ROBOT YARIŞMALARI
İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi, geçtiğimiz yıl 12. Uluslararası MEB Robot Yarışması’na katıldı. Türkiye’nin en saygın üniversitelerinin de katıldığı yarışmaya, okuldan 7 öğrenci (Yumurta Toplama, İnsansı Robot, Tasarla Çalıştır) robotlarıyla dahil oldular.
MALTA VE ÜRDÜN’DE DİL KAMPI
Arapça ve İngilizce konusunda yurt içi ve yurt dışı dil kampları yapılıyor. Ara tatilde Malta’da gerçekleşen dil kampına öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi. Yaz tatili için Ürdün’de dil kampına katılan öğrencilere, geleceğe yönelik eğitimler veriliyor. Arapça eğitim konusunda aracı dilsiz bir eğitim yapılırken, pratiğe dönük bir eğitim önceleniyor.
ÜRDÜN’ÜN TARİHİ GÜZELLİKLERİNE ZİYARET
Ürdün’de dil kampına katılan İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, hem eğitimlerini başarıyla tamamlıyor hem de Ürdün’ün tarihi güzelliklerine şahit oluyor. Öğrenciler, Lut Gölü başta olmak üzere, Hicaz Demiryolu, Ram Vadisi ve Petra Antik Şehrini gezme imkanı buluyorlar.
İNGİLİZCE EĞİTİMDE ÜNİVERSİTELER İLE İŞBİRLİĞİ
İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi, İngilizce eğitimine yönelik Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü ile işbirliği yapılmıştı. Bu yıl işbirliğinin kapsamı genişletilerek, "Fen ve Sosyal Bilimler Programı, Hafızlık Programı ve Arapça Hazırlık Programımızın Danışma ve İstişare Kurulları" konusunda yeni protokol imzalandı. Aynı çerçevede bir protokol de İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile imzalanmıştır.
HAZIRLIK ÖĞRENCİLERİNE TEMELİ SAĞLAM EĞİTİM
Hazırlık sınıflarında 20 saat Arapça, 7 saat İngilizce, 4 saat Kur’an-ı Kerîm, 3’er saat Türkçe-Matematik, 2 saat Beden Eğitimi ve 1 saat rehberlik dersi gören öğrenciler, 20 saat olan Arapça ders saatini kurslar ve etkinliklerle beraber 30 saate kadar çıkarabiliyor. Ayrıca okulun ortaokul böümünde örgün eğitim ile birlikte hafızlık projesi yer alıyor. 2016-2017 öğretim döneminde alınan 63 öğrenci şu an hafızlık eğitimlerine devam ediyor. 2017-2018 dönemi için ise 90 öğrencinin hafızlık eğitimi için alımı yapıldı.
Arapça Hazırlık okumak isteyen gençler, özellikle İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni tercih ediyor. İngilizce eğitiminde ise Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ile işbirliği yapılıyor.
ÖĞRENCİLERİNE GENİŞ İMKANLAR SUNUYOR
400 kişilik konferans salonu, 1000 kişilik mescidi, 100 kişilik sinema salonu, açık ve kapalı spor salonları, 4 laboratuvarı, 72 yataklı pansiyonu ile Türkiye’nin önde gelen okullarından biri olmayı amaçlayan İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi, Küçük Çamlıca’da rahatlıkla ulaşım sağlanabilecek bir lokasyonda bulunuyor.
SANAT VE SPOR EĞİTİMİN OLMAZSA OLMAZI
Okçuluk çalışmalarına önem veren İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi, Albayrak Spor Kulübü ve Okçular vakfı ile işbirliği yapıyor. Ayrıca öğrencilerine ney, bağlama, hat, filografi gibi sanatsal çalışmalarla birlikte Safahat ve Necip Fazıl Kısakürek okumaları yaptıran öğretmenler, öğrencileri geleceğe hazırladıkları yolda spor ve sanata büyük önem veriyor.
BİLİMSEL ETKİNLİKLER
- Marmara AİHL Cern’de
- İTÜ Nükleer Araştırma Ziyareti
- Yüksek Teknolojiler ve Uzay Bilimleri
- Tıp Mesleği ve Farklı Kariyer Alternatifleri
- Nereye Gidiyor Bu Dünya?
- Bir Sosyal Bilimci Nasıl Düşünür?
- Yazılım Kodlama Eğitimleri Devam Ediyor
- Jeofizik Mühendisliği ve Stratejik Önem
- İnsan, Bilim ve İktisad...
OKULUN BAŞARILARI
- TEKNOFEST’in Birincisi Marmara AİHL
- 13. MEB Robot Yarışmasında Marmara AİHL Farkı
- Okulumuz Arapça Ortak Sınavlarda Zirvede...
- Arapça Yarışmalarında Marmara AİHL Farkı
YURT DIŞI ORGANİZASYONLARI
- Üç Mescid Üç Cuma (Kudüs, Mekke Medine)
- İsviçre Ziyareti… Lozan, Montrö, Bern…
- Ürdün
- Malta
- Batı Trakya (Yunanistan)
EĞİTİM KAMPLARI
- Arapça Kampı
- Kocaeli Diriliş Kampı I
- Çanakkale Diriliş II Kampımız Başladı!
- T3 Vakfı Gençlik Kampı
- Ürdün Kampı 2018
- Ürdün Kampı 2019
- Samsun Arapça Eğitim Kampı
SPOR FAALİYETLERİ
- Klasik Yay Kategorisinde Marmara AİHL Şampiyon
- Scuba Diving Eğitimleri
- Yelkencilik Kulübü Çalışmaları
- Futsal Turnuvası
- 3 e 3 Basketbol Turnuvası
KÜLTÜR SANAT EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
- Alanındaki En Özgün Çalışma GİETS
- Güzel Ahlak Sempozyumları
- Yaşanabilir Kentler Sempozyumu...
- Özkan Öze İle Yazarlık Atölyesi
- Nurullah Genç İle Şiir Tadında Söyleşi
- Şiirlerle Hasbihal... Serdar Tuncer
- Felsefe için Yollara Düştük
- Üç Mescid Üç Cuma...
- Farklı Coğrafyaları Yerinde Görmek Bodrum
- Üniversite Ziyaretleri…
MARMARA AİHL ZİYARETLERİ
- Diyanet İşleri Başkanı MAİL’de
- Japon Başkonsolosun Ziyareti
- İstanbul Valisi Ziyareti
- Avusturalya'da yılın öğretmeni seçilen Dylan Chown