"karakterli Nesil" Bu Programda Yetişiyor

Lider Eğitim Kültür ve Sanat Gençlik Kulübü Derneği, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı ara tatilinde gençlerle birçok farklı program gerçekleştirdi.

Lider Eğitim Derneği, İstanbul Karakter Eğitimi Birimi'nin düzenlemiş olduğu "Ecdadın İzinde Karakterli Nesil" kampı kapsamında 5, 6, 7 ve 8. sınıfların ve liseli öğrencilerinin katılımıyla birbirinden güzel programlar organize edildi.

lidergenc3140 öğrencinin beş gün katıldığı kampta gençlere kendilerine değer katacak eğitimler verildi. Gençlerin vakitlerini değerlendirmeleri açısından eğitimlerin yanı sıra yarışmalar, hasbihaller, sosyal ve sportif aktiviteler düzenlendi.

Gençler, "Ecdadın İzinde Karakterli Nesil" kampında hem sosyal yönlerini geliştirdiler hem bilgi dağarcıklarını genişlettiler. Birlik ve beraberlik duygularını pekiştirerek vakitlerini güzel ve anlamlı anılarla süslediler.

Öğrencilerin tamamına ortak yapılan veda programında, öğrenciler 3 saat boyunca kampta aldıkları musiki ve tiyatro derslerinden kesitler sundular. Öğrenciler katılım belgelerini ve hatıra fotoğraflarından oluşan albümleri alıp evlerine dönerken dostlarından ayrılmanın hüznünü de yasamış oldular.

SİPERDE UNUTULMAYAN SALAVAT

Ayrıca Çanakkale Zaferi'nin bu yıl 100. yılı olmasından dolayı kamplarda ecdadın izinde Çanakkale teması islendi. Okunan kitaplar, izlenen filmler, dinlenen seminerler, yapılan hatimler gençleri Çanakkale ruhuna daha da yaklaştırdı. Öğrencilerin her birinin işaret parmağına yakılan kınalar ile de “Kınalı Hasan” misali gençlere farklı duygular yaşattı.

Öğrenciler açısından en unutulmaz olaylardan biri her öğrencinin kamp boyunca hazırlanan siperde şehit mezarını bir saat boyunca abdestli bir şekilde sadece salavat çekerek beklemesiydi. “Artık nöbet sırası bizde!” diyerek o mezarı her yurtta bir dakika bile boş bırakmayan öğrenciler vatanı, canlarıyla muhafaza eden ecdadın yolunda gitmenin sevincini yaşadı.

lidergenc.

lidergenc1

Ayrıntılı Bilgi: www.lider.org.tr

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.