Kargoya Terör Takibi Yapılacak

Kargonun bomba ve uyuşturucu gönderiminde kullanılacağı istihbaratıyla harekete geçen hükümet, posta hizmetlerine terör ayarı getirdi. Posta gönderiminde kimlik zorunlu olacak ve kargolar kontrol edildikten sonra alınacak.

Hükümet, kargo taşımacılığına yeni bir düzenleme getirdi. Getirilen yeni düzenlemeyle yasak madde göndermek isteyenlerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Söz konusu tedbirlerin kargo hizmetlerinin uyuşturucu ya da bomba taşınmasında kullanabileceğini öngören istihbarat birimleri ile yapılan çalışmalar neticesinde getirildiği öğrenildi. İstanbul'da işadamı Osman Kurdaş'a oğlu tarafından kargo paketiyle bırakılan bombalı saldırı sonrasında sistemdeki açık fark edilirken, bundan sonra haberleşme gönderileri hariç tüm kargo paketlerinin açılarak kontrol edilmesi kararlaştırıldı. Yeni uygulamayla kargo taşımacılığının terör ve uyuşturucu gibi yasadışı yöntemler için kullanılma olasılığının ortadan kaldırması amaçlıyor.

KİMLİK İBRAZI ZORUNLU

Yapılan yeni çalışma çerçevesinde bundan böyle posta gönderilerinin kabulü ve teslimi aşamasında gönderici ve alıcıdan kimlik ibraz etmesi talep edilecek. Kimlik ibraz etmeyen vatandaşların gönderilerini posta hizmeti sağlayan şirketler kabul veya karşı tarafa teslim etmeyecekler. Özellikle mahalle aralarında bulunan kargo firmalarında x-ray cihazı dahi bulunmadığı için kargolar gönderici tarafından paketlenerek firmaya teslim ediliyordu. X-ray cihazından geçirilmeyen paketlerin içerisinde ne olduğu bilinemiyordu. Bunun da önüne geçilmesi için mektup gibi haberleşme gönderileri hariç diğer bireysel gönderilerin gönderici huzurunda kontrol edilerek kabul edilmesi şartı getirildi. Kargo içeriği kargoyu gönderenin huzurunda yetkililer tarafından açılarak kontrol edilecek.

KAMERA SİSTEMİ KURULACAK

Posta kabul merkezlerine kamera sistemi kurulması da zorunlu hale getirildi. Ayrıca vatandaşın kargo firmaları hakkında bilgi sahibi olabilmesi için posta hizmetinde kullanılan araçlarda, işyerlerinde veya personelin kıyafetlerinde hizmet sağlayıcının markası veya logosunun olması da şart koşuldu.

EMNİYETLE ANLIK PAYLAŞILACAK

Kargo şirketleri, bu sayede taşınması yasak madde göndermek isteyenleri engelleyeceği gibi, olası bir şüpheli durumu da anında Emniyet birimleri ile paylaşacak. Şüpheli tavırları olanlar veya kimlik ibraz etmekten kaçınan kişilerin görüntüleri Emniyet ve istihbarat birimlerine verilecek.

Kaynak: Sabah

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.