Kayseri'de Çocuklar "Bisikletli Cami"de Hem Kur'an Öğreniyor Hem Şehri Geziyor

Kayseri'nin Talas ilçesindeki Hacı Halil Bayraktar Camisi'nde yaz Kur'an kursuna katılan çocuklar, hayırseverlerin katkısıyla alınan ve caminin demirbaşına kaydedilen 30 bisikletle şehir turu yapıyor.

Mevlana Mahallesi'ndeki caminin imam hatibi Ahmet Ağırtopçu, yaz kursu döneminde çocukları camiye çekmek, bisikleti olmayanlara sürüş heyecanı yaşatmak için hayırseverlerin desteğiyle 30 bisiklet aldı.

Saat 09.00'da rahle başında eğitime katılan öğrenciler, 12.30'da sona eren kursun ardından hocalarıyla dönüşümlü olarak bisikletlere binip, daha önce gitmedikleri yerlere pedal çeviriyor.

Aralarında hiç bisikleti olmayanların da bulunduğu öğrenciler, hem motive oluyor hem de spor yapmanın heyecanını yaşıyor.

İmam hatip Ahmet Ağırtopçu, camiye alınan bisikletler sayesinde kursa katılan öğrenci sayısının arttığını söyledi.

Hayırsever desteğiyle bazı çocukları bisikletle tanıştırıp spor yaptırmak istediklerini anlatan Ağırtopçu, şunları kaydetti:

"Camimize 30 bisiklet aldık. İş insanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bisikleti olan ile olmayanın farkı kalmıyor ve camimize gelen her çocuk bisiklet turuna katılabiliyor. Dini bilgileri en güzel şekilde öğrenmeleri için de gayret gösteriyoruz. Çocukları camiye çekebilmek amacıyla onlara yönelik sosyal, kültürel faaliyetler yapıyoruz."

Ağırtopçu, bisikletlerin alınmasıyla camiye gelen öğrencilerin sayısının arttığını belirterek, Müftülüğün görevlendirdiği 6'sı kadın 10 Kur'an kursu öğreticisi olarak camide yaklaşık 400 öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi.

"Bisiklet turları öğrencilerimiz için bir milat oldu"

Öğrencilerin pedal çevirerek yeni yerleri keşfettiğini anlatan Ağırtopçu, şöyle devam etti:

"Derslerimizden ve namazdan sonra müsait olduğumuz vakitlerde gençlerimizle bisikletlere binip Kayseri'mizin, Talas'ımızın tarihi yerlerine pedallıyoruz. Hem sağlık hem de kültürel açıdan gençlerimize sporu, bisikleti sevdiriyoruz. Öğrencilerimiz, bisiklet sayesinde camiyi de sevdi. Derslerine de olumlu yansıdı. Kur'an-ı Kerim'i ve sureleri öğrendiler."

"Bisikletle ilk defa camide tanıştım"

Öğrencilerden Ali Osman Urtaç, kursa 1,5 aydır devam ettiğini ve burada çok mutlu olduğunu belirtti.

Camide daha çok vakit geçirmek istediklerini vurgulayan Urtaç, "Bisikletle ilk defa camide tanıştım ve burada bindim. Benim bisikletim yoktu. Gördüğüm zaman çok heyecanlandım, mutlu oldum. Bunlar bizim derslerimize de yansıdı. İlk 15 günde Kur'an'a geçtim. Bu yüzden çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Kerem Bellek ise camide bisikletleri olmayanlar için güzel bir imkan sunulduğunu aktararak, "Milli, manevi yönlerimizi geliştiriyoruz ve hem tarihe hem spora hem de dinimize daha yakın oluyoruz." dedi.

Osman Can Türkarslan da hocaları eşliğinde güvenli şekilde bisiklet turu yaptıkların dile getirdi.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.