Kediler Onun Yolunu Gözlüyor

Kütahya'da üniversite öğrencisi Metehan Erdem, lokanta ve kasaplardan aldığı yemek atıkları, et ve kemik parçalarını yüklediği pazar arabasıyla 25 civarında sokağı gezerek kedileri besliyor.

Kütahya'da yaşayan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Metehan Erdem, her akşam lokanta ve kasaplardan topladığı etleri 25 civarındaki sokakta kedilerin ayağına götürüyor.

İNSANLIK ÖLMEDİ ÖDÜLÜ

Sokak kedilerine yönelik yaklaşımı dolayısıyla bir süre önce Radyo Dumlupınar'ın "insanlık ölmedi" ödülüne layık görülen 10 kişiden biri olan Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Erdem, örnek bir davranış sergiliyor.

"Kediler beni yiyecek götürdüğüm pazar arabasının teker sesinden tanıyor" diyen Erdem, çocukluğundan bu yana hayvanları çok sevdiğini belirterek, yaklaşık bir yıldır yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına destek olmaya çalıştığını anlattı.

Sokak kedilerini beslemeye, oturduğu evin bulunduğu sokağından başladığını ifade eden Erdem, bu kedileri önceleri kuru mama ile beslediğini sonra yemek ve balık atıkları toplayarak daha fazla kediye ulaştığını söyledi.

"3oo'E YAKIN KEDİYİ BESLİYORUM"

Özellikle kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için balık pazarındaki esnaftan balık atıklarını toplayıp kedilerin ayağına götürdüğünü belirten Erdem, şöyle devam etti:

"Balık sezonu sona erince lokanta ile kasaplarla görüştüm. Birçoğu bana destek oluyor. Buralardan temin ettiğim yemek atıkları, et ve kemik parçalarını pazar arabasıyla kedilere götürüyorum. Bazen de kendi harçlığımın bir kısmıyla kuru mama alıp kedilere veriyorum. Maltepe, Müderris, Sazak ve Saray mahallelerinde yaklaşık 25 sokak gezerek, buralardaki 300'e yakın kediyi besliyorum. Bunu bir yıldır hemen her akşam üstü tekrarlıyorum. Kedilerle aramızda duygusal bir bağ oluştu diyebilirim. Onlar akşam saatlerinde benim geleceğimi iyi biliyorlar. Besleme saatlerinde geçtiğim sokaklarda yol üzerine çıkıyorlar ve ben de onları ellerimle besliyorum. Kedilerin yanı sıra zaman zaman sokak köpekleri de karşıma çıkıyor, onları da beslemeye çalışıyorum."

Vatandaşlardan bu konuda kendisine destek vermelerini isteyen Erdem, "Kedileri beslediğimi gören bazı vatandaşlar zaman zaman 'burada besleme bu kedileri' diyerek buna karşı çıkıyorlar. Bu konuda daha duyarlı olunmasını bekliyorum. Sokak hayvanlarını beslemem için maddi veya manevi destek istiyorum." dedi.

Kedilere yemek götürdüğünde, onlarla buluştuğunda mutlu olduğunu dile getiren Erdem, destek ve imkan buldukça sokak kedilerini beslemeye devam edeceğini söyledi.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.