Kemik Suyunun Bilmediğiniz Faydaları

Kemik suyunun birçok hastalığa şifa olduğunu biliyor musunuz? İşte bilmediğiniz faydaları...

Kış aylarıyla birlikte nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda hızlı bir artış yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, kemik suyunun vücudu zararlı mikroplara karşı koruyabileceğini belirtti.

İşte kemik suyunun duymadığınız faydaları...

KEMİK SUYUNUN FAYDALARI

- Düzenli tüketimi hem uzun hem de sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralar.

- Kemiğin içinde yer alan ilik, vücudun bağışıklık sistemiyle birebir bağlantılı olan trombosit, eritrosit ve lökasit hücrelerinin üreyerek çoğalmasına katkı sağlar. Kemik ilikleri soğuğa karşı koruyucu olmasının yanında hastalık döneminin olduğundan daha kısa sürede atlatılmasını sağlar.

- Kelle paça çorbası kış aylarının favori içeceği özelliğini soğuğa karşı vücudu ısıtmasıyla kazanmıştır.

- Kemik suyu kemik gelişimine katkı sağlar. Boy uzamasını destekler.

- Kemikleri güçlendirmesinin yanında hasta olan kemikleri iyileştirme özelliğine de sahiptir. Örneğin herhangi bir nedenle kırılmış olan kemik ya da kemikler kemik suyuna yapılmış çorba sayesinde daha hızlı toparlanır ve iyileşme gösterir.

- Kemik suyu çorba, sadece bebek ve çocuk gelişiminde değil yaşlıların beslenmesinde de önemli yere sahiptir. Özellikle merdiven çıkamayan ya da yürürken dizlerinin güçsüzlüğünden şikayet eden yaşlıların dizlerine güç verir.

Daha sağlam basmalarına yardım eder. Yaşlı insanlarda diz sağlığında sorun olmasının temel nedeni belli bir yaştan sonra dizlerin içindeki sıvının kaybolması ve vücut tarafından tekrar üretilememesidir. İşte kemik suyu çorba, ihtiyaç duyulan bu sıvıyı dizlere verir. Bu sayede dizler, tam anlamıyla eskisi gibi olamasa da güçlenir.

- Kemik suyuna çorba hazırlarken bu çorbayı limonla desteklemek, çorbanın faydalarını kat be kat artırır.

KEMİK SUYU NASIL HAZIRLANIR? 

Malzemeler

1.5 kg. ilikli kemik

Karabiber

2 adet defne yaprağı

1 adet soğan

Su

Pet bardaklar

Yapılışı:

Kasaba kemikleri kırdırın. Kemikleri yıkayıp düdüklü tencereye koyun. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca üzerine çıkan köpükleri alın. Soyulup ikiye bölünmüş kuru soğanı, karabiber ve defne yaprağını koyup kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Et suyunu ocaktan alıp süzgeçten süzün. Ilıyınca pet bardaklara veya küçük kaplara paylaştırın. Soğuyunca dondurucuya yerleştirin.

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.