Kendilerini 'sadık Dostlara' Adadılar

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde hayvansever iki arkadaş, kendi imkanlarıyla oluşturdukları barınakta 60'a yakın sokak köpeğine dondurucu soğuklarda sıcacık bir yuva sunuyor.

Yozgat'ta iki arkadaş, kendi imkanlarıyla oluşturdukları barınakta 60'a yakın sokak köpeğinin bakımını üstleniyor.

İNSANLARIN EN SADIK DOSTU

Kepçe operatörü İsmail Bolat ve bir işletmede işçi olarak çalışan arkadaşı Osman Özbek, hayvanlar arasında "insanların en sadık dostu" olarak bilinen köpeklere sevgileriyle herkesin takdirini topluyor.

Kendilerini sokak köpeklerine adayan ve başıboş köpekler için kendi imkanlarıyla barınak yaptıran iki hayvansever, hayvanların yiyecek ihtiyaçlarını da karşılıyor. Yaralı ve hasta köpeklerin tedavisini de üstlenen iki arkadaş, kentte tedavisini yaptıramadıkları hayvanları da vatandaşların desteğiyle Ankara ve İstanbul’a gönderiyor.

Mesai saatleri dışında günlerinin büyük bir bölümünü köpeklerle geçiren iki kafadar, vatandaşlardan da destek bekliyor.

Vaktinin büyük bölümünü barınakta hayvanlarla ilgilenerek geçirdiğini ifade eden İsmail Bolat, 5 yıldır sokak hayvanlarıyla ilgilendiğini, özellikle kışın sokakta bulduğu hayvanları kendi yaptıkları barınağa getirdiğini söyledi.

Sayıları günden güne artan köpeklerin bakımının ekonomik olarak da zorlaştığını, arkadaşı Osman Özbek’in kendisine destek verip yardımcı olduğunu aktaran Bolat, "Arkadaşlarımla dernek kurduk. Hazineden 50 dönüm arazi kiraladık. Almanya’da yaşayan ve aynı zamanda derneğimizde başkan yardımcısı olarak görev yapan Esma Arslan buraya 40 bin liralık harcama yaparak 100 metrekarelik kapalı alan yaptırdı." diye konuştu.

Bolat, sokaklarda çok sayıda başıboş köpek bulunduğuna dikkati çekerek, "Barınağımız tam bitmediği için bunları toplayamıyoruz. Tamamlandığında hepsini burada barındırmaya çalışacağız." dedi.

"ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILASINLAR"

Osman Özbek de boş zamanlarını barınakta hayvanlarla ilgilenerek değerlendirdiğini belirtti.

Ağır kış şartlarında özellikle yavru köpeklerin dışarıda yaşamasının zorlaştığına işaret eden Özbek, şunları söyledi:

"Kışın hayvanların bakımı zorlaşıyor. Bizler satın aldığımız kemikleri, varillerden yaptığımız sobaların üzerinde kaynatıyor, kemikleri büyük köpeklere, suyunu da mamaya karıştırarak yavrulara veriyoruz. Bu yüzden malzeme ve yiyecek konusunda vatandaşlarımızın yardımına ihtiyacımız var. Vatandaşlarımızdan yiyecek desteği bekliyoruz. Hemşehrilerimizi hafta sonlarında barınağımızı ziyarete davet ediyoruz. Çocuklarıyla gelsinler. Köpeklerimiz çok sevimli. Çocuklara hayvan sevgisi aşılasınlar."

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.