Kitabı En İyi Kitap Anlatır

Kitap dergisi Okur'un 6. sayısı çıktı. Bu sayıda "Kitabı En İyi Kitap Anlatır" kapak dosyasıyla çıkan dergi, kitaptan bahseden kitaplara odaklanıyor.

Okur Dergisi'nin 6. sayısı şöyle tanıtılıyor:

"İlk sayısından bu yana kitap ve kültür dünyasında önemli bir yer edinen Okur, 6. sayısı ile huzurlarınızda. "Kitabı En İyi Kitap Anlatır" kapak dosyasıyla kitaptan bahseden kitaplara odaklandık. Kitaptan bahseden kitaplara dair zengin bir dosya hazırlama fikri bizi çok heyecanlandırdı ve büyük bir keyifle üzerinde çalıştık, umarız okurken sizi de aynı derecede heyecana sevk eder. Çünkü şuna inanıyoruz: Kitabı en iyi yine kitabın bizzat kendisi anlatır.

Bu sayımız da söyleşiler bakımından oldukça verimli görünüyor. Duayen tarihçilerimizden Mehmet Genç; ülkemizin önemli Felsefe hocalarından Rahmi Karakuş; genç edebiyatçılar olarak adlandırabileceğimiz Yasemin Karahüseyin ve Nihan Kaya; Ortaköy’ün en eski sahafı Naim Dikli ve tasarımcı Harun Tan... Hepsi birbirinden keyifli söyleşilerimizi atlamamanızı öneririz.

Yeni bir bölümümüz var: Okur Hikayeleri. Edebiyatçıların, sanatçıların, yazarların kitapla kurduğu ünsiyeti pek âlâ merak edebiliriz ama niyahetinde onların zaten yapması gereken bir şeydir bu. Peki ya okurlar? Bir-sıfır geride başlamışken nasıl sahici bir bağ kurarlar kitapla? Bu sorunun peşine düşerek Çoban Hüsnü amcanın kapısını çaldık ve çok ilginç bir okuma serüveni ile karşılaştık.

Hatıra, polisiye, çizgi roman, çocuk kitaplığı gibi bölümler; yayıncılık haberleri, keşke çevrilse, editörün gözünden, “Türkiye Ne Okuyor?” ve “Dünya Ne Okuyor?” gibi köşeler dergimizin muhtevasını güçlendiren alanlar olmaya devam ediyor.

Konferanslarımızı, etkinliklerimizi ve diğer yeni gelişmeleri sosyal medya adreslerimizde bulabilirsiniz. Eleştirilerinizi ve önerilerinizi lütfen bizimle paylaşın: okur@okurdergisi.com

Okur’un bu sayısında 225 adet kitaptan bahsetmişiz.

50’yi aşkın yazarımızın katkısı ve sizlerin desteği ile çok daha güzel sayılarda buluşmak umuduyla.

Bu sayıda kimler var?

Abdullah Güner, Abdurrahim Yüce, Ali Ayçil, Ayşe Tuğba Silahtar, Ayşe Yazıcılar, Ayşegül Genç, Beşir Ayvazoğlu, Burcu Bayer, Burhaneddin Kanlıoğlu, Büşra Mercan, Dursun Ali Tökel, Ercan Yılmaz, Esad Mücahit Eskimez, Fatma Kebire Gündüz, Furkan Özkul, Gökhan Gökçek, Gülay Özlen Lekesiz, Halil Solak, Hamit Kardaş, Harun Tan, Hasret Ali Genç, Hatice Sarı Tan, Hüsnü Çalhan, İbrahim Demirci, İsmail Güleç, M. Fatih Kutan, Mehmet Erken, Mehmet Genç, Mehmet Lütfi Arslan, Metin Karabaşoğlu, Mikail Türker Bal, Murat Bozkurt, Mustafa Bozoklu, Mustafa Kirenci, Naim Dikli, Nihan Kaya, Ömer Faruk Özbil, Rabia Gülcan Kardaş, Rahmi Karakuş, Salih Yüzgenç, Suavi Kemal Yazgıç, Süleyman Ayan, Süleyman Ragıp Yazıcılar, Taha Kılınç, Tuğba Coşkuner, Turgay Bakırtaş, Yasemin Karahüseyin, Yunus Emre Tozal, Yusuf Korkmaz, Yusuf Temizcan, Yusuf Turan Günaydın, Zeynep Arkan."

Ayrıntılı Bilgi İçin: www.okurdergisi.com

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.