Kıyamet Gününde Peygamberimizin Şefaati
Şefaat ne demektir? Peygamberimizin şefaati nasıl olacak? Kıyamet gününde Peygamberimizin (s.a.v.) şefaati şöyle olacak.
Şefaat demek, günahkâr Müminlerin bağışlanmaları, günahsız olanların ise daha üstün dereceler almaları için peygamberlerin ve Allah’ın sevgili kullarının Allah’a yalvarmaları demektir.
Kıyamet günü Allah’ın izniyle bütün peygamberler şefaat edeceklerdir.
KIYAMET GÜNÜ PEYGAMBERİMİZİN ŞEFAATİ
Kıyamet günü mahşer yerinde insanlar çok bunalacaklar ve kendilerine şefaatçi aramaya başlayacaklardır. Önce ilk insan ve ilk peygamber Âdem aleyhi’s-selam’dan başlamak üzere bütün peygamberlere başvuracaklardır. Peygamberlerin hepsi de kendilerine henüz izin verilmediğini söyleyerek şefaat edemeyeceklerini bildireceklerdir. Nihayet halk son peygamber Muhammed’e (s.a.v.) gidecek ve şefaat etmesini isteyeceklerdir. O, Allah’tan izin aldıktan sonra şefaat edecek, hesap ancak bundan sonra başlayacaktır. Daha sonra da diğer peygamberler, Allah’ın sevgili kulları, şehitler, âlimler de şefaat edeceklerdir.
Peygamberimiz (s.a.v.), o gün, imanla ölmüş olan herkese şefaat edecektir. Bir hadis-i şerifte şöyle buyrulmuştur:
“Kıyamet günü olduğunda ben şefaat ederim. ‘Ya Rabbi, gönlünde hardal tanesi kadar imanı olanları cennete koy’ diye dua ederim, bunlar, cennete girerler. Sonra ‘Ey Rabbim, hardal tanesinden az imanı olanları da cennete koy’ diye yalvarırım.”
Şefaati inkâr eden, şefaatten mahrum olur. Allah izin vermedikçe de kimse şefaat edemez.
Kaynak: İslam İlmihali, Diyanet
YORUMLAR