Kola İle Neler Yapılabilir?

Kolanın zararlarının olduğunu hepimiz biliyoruz, ancak bilmediğimiz bir gerçek var ki o da kolanın içmek dışında kullanıldığı alanlar da var.

Kola günlük hayatınızda pratiklik sağlayabilir. Peki kola ile neler yapılabilir?

- İçeriği çok basit olan kolanın ilginç bir şekilde çimlere iyi geldiği söyleniyor. Büyümesini hızlandırmasının yanında sıklaştırıyor ve daha güçlütencere çıkmasını sağlıyor pratik gübre bile diyebiliriz.

- Evinize çeşit çeşit deterjan almaya son! Tencere veya tavanızın dibi mi tuttu? Hiç dert etmeyin, biraz kola döküp bekletin yanık lekesinin nasıl çıktığına şaşırmakla kalmayacak verdiği parlaklığa da hayret edeceksiniz.

- Eşyalarınızı kuru temizlemeye vermekten bıktınız mı? Zaten çok maliyetli bir iş. Leke tutan yere biraz kola dökün yağı, sos lekesini hatta kanı bile çıkarıyor. En pahalı temizleme malzemelerine rakip olacak kadar iyi bu işte.

- Kışın araç sahiplerinin en büyük problemidir buzlanmış camlar. Neyse ki kola neredeyse her evde bulunuyor, aracınızın camına dökün ve bekleyin. Nasıl çözüldüğüne inanamayacaksınız.

- Denize gittiniz, biraz serinlemek için suya girdiniz, ama o da ne vücudunuzda iğne batması gibi bir şey hissettiniz, etrafınızdaki deniz anasını görünce anladınız ki sizi deniz anası ısırmış. Paniklemeyin biraz kola ile her şey çözülür (tabi sadece mor deniz anası ısırıklarına)

- Acil bir toplantınız var, zar zor hazırlandınız son hızla aracınıza bindiniz kontağı çevirdiniz ama aracınız çalışmadı. Bir gayret aracınızın kaputunu açtınız ve gördünüz ki akünüz paslanmış. Biraz kola döktükten sonra temizleyin sonuç inanılır gibi değil.

- Sadece tencere tava veya akü değil tüm pas tutmuş metal yüzeylerin temizliğinde kolayca kullanabilirsiniz.

- Çok konuştuk biraz yemek molası verdiniz. Yemek demişken kola ile ketçabı karıştırıp sos yapabilir ve bu sosu başta tavuk olmak üzere pek çok et ve makarna türü yiyeceklerde kullanabilirsiniz.

- Çok güzel bir fotoğraf var elinizde ve ona biraz yaşanmışlık veya nostalji olsun diye eskitmenin yollarını arıyorsunuz? Üzerine biraz kola döküp kurumasını bekleyin. İstediğiniz görünümün fazlasını elde edeceksiniz.

- Tuvaletteki inatçı kirler! Artık korkmayın biraz dökün ve bekletin sonra kendiniz karar verin.

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.