Kudüs Başkalarının Değil Ümmetin Başkentidir

Müzisyen Umut Mürare, Kudüs'e adadığı "Sevdamızsın Kudüs" adlı ezgi formundaki son eserini, İngilizce ve Arapça altyazılı olarak dinleyicilerle buluşturdu.

Müzisyen Umut Mürare, İslam ülkelerindeki en büyük problemin birlik ve beraberliğin sağlanamaması olduğunu kaydederek, "Bu kopukluk ve ayrılıkların bedelini, üzülerek söylüyorum ki Müslümanlar olarak gerçekten çok ağır ödüyoruz. Mekanlar ve coğrafyalar değişiyor ama zalimler ve zulmedilenler değişmiyor." dedi.

Son dönemde yaşanan Kudüs meselelerine kayıtsız kalmayan Mürare, "Sevdamızsın Kudüs" adlı ezgi formundaki eserini dinleyicilerle buluşturdu.

Söz ve müziği kendisine ait olan eser için derleme görüntülerden hazırladığı klibi internet üzerinden yayınlayan sanatçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kudüs'ün İslam ümmeti adına bir boy aynası olduğu yorumunu yaptı.

Mürare, Kudüs'ün İslam coğrafyası için önemine işaret ederek, "Yüzünü Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya dönüp bakan her Müslüman, bu aynada hem kendinin hem de Ümmet-i Muhammed'in ne durumda olduğunu az çok görebilir." diye konuştu.

Bugüne kadar "Sensiz Olmuyor", "Duamsın", "Ben Seni Görmeden Sevdim", "Veda" ve "Canım Halep" gibi birçok çalışmaya imza atan Mürare, 20 yıldır devam ettirdiği sanat hayatı boyunca müziğini sadece iş ve eğlence olarak yapmadığına dikkati çekti.

Mürare, son olarak 15 Temmuz için bir eser bestelediğini hatırlatarak, "Yazıp seslendirdiğim eserlerin birçoğu, milli ve manevi değerler ışığında ümmetin ortak meselelerine ses ve söz olma amacıyla icra edildi. 'Sevdamızsın Kudüs' ismini verdiğim ezgim de yine bu duygu ve düşünceler ile yaptığım bir çalışma. Amacımız içimizdekileri Ümmete ulaştırmak olduğu için eseri İngilizce ve Arapça alt yazılı olarak servis ettik. Umarım hedefine ulaşır." ifadelerini kullandı.

"KAVGAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

İslam coğrafyasının, Kudüs'e gereken değeri vermediğinin altını çizen Mürare, şöyle devam etti:

"İslam ülkelerine dönüp baktığımızda göze ilk çarpan, en ciddi ve ilk sıradaki problem maalesef birlik ve beraberlik içinde olamayışımız. Bu kopukluk ve ayrılıkların bedelini, üzülerek söylüyorum ki Müslümanlar olarak gerçekten çok ağır ödüyoruz. Kimi zaman Halep, kimi zaman Bağdat, kimi zaman Arakan, kimi zaman Kudüs gibi. Yıllardan beri bu liste böyle uzayıp gidiyor. Mekanlar ve coğrafyalar değişiyor ama zalimler ve zulmedilenler değişmiyor."

Umut Mürare, Filistin dışında farklı şehir ve coğrafyalardaki mazlumların sesine de dünyanın kör olduğunu söyleyerek, "Özellikle Birleşmiş Milletler'in, tüm dünyanın gözü önünde yaşananlara kayıtsız kalmasına, hatta ikiyüzlü tavırlarına karşılık, sayın Cumhurbaşkanımızın 'Dünya 5'ten büyüktür. Çocuklar ölürken kimse masum değil' sözleri takdir edilesi ve çok yerindedir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.