Kudüs’te Acil 10 Bin Konuta İhtiyaç Var

ASKON Genel Başkanı Cesur, “Aşırı bir dengesizlik söz konusu. Bir de imarda haksızlıklar var. Arsalar çok pahalı, Filistinli kardeşlerimiz bu arsaları almakta zorlanıyor. İmarda da eşitlik yok.” dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’te yaşayan Filistinlileri yaşadıkları şehirden çıkarma planına karşı yöre halkını burada tutmak için acil 10 bin konuta ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

“ÇOK ETKİLENDİK AMA SIKINTILAR ALTINDA”

İlk defa Kudüs’e geldiğini ifade eden ASKON Genel Başkanı Cesur, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Zeytindağı bölgesinde çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Kutsal bir mekan. Doğrusu çok etkilendik ama sıkıntılar altında.” dedi.

ASKON’un sanayici ve tüccar iş adamlarından oluştuğunu ifade eden Cesur, 25 kişilik bir ekiple Kudüs’te çeşitli temaslarda bulunmak için Kudüs Ticaret Odası yetkilileri ile bir araya geldiklerini belirtti.

Cesur, Filistin’deki kardeşlerine nasıl yardımcı olabileceklerini, sanayi ve ticaret alanlarını geliştirebilmenin yollarını ele almak ve Kudüslülerin ihtiyaçlarına dair neler yapabileceklerini görüştüklerini kaydetti.

Aldıkları bilgilerden fazlasıyla etkilendiklerini ifade eden Cesur, “İsrail’in Kudüs’ü surlarla, duvarlarla çevirmesi ve Filistinlileri duvarların dışına atma politikası bizleri oldukça üzdü.” dedi.

“FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZ BU ARSALARI ALMAKTA ZORLANIYOR”

Cesur, Yahudilerle Filistinliler arasındaki aylık gelir uçurumuna dikkati çekerek, “Aşırı bir dengesizlik söz konusu. Bir de imarda haksızlıklar var. Arsalar çok pahalı, Filistinli kardeşlerimiz bu arsaları almakta zorlanıyor. İmarda da eşitlik yok.” ifadelerini kullandı.

İsrail’e bağlı Kudüs belediyesinin Filistinlilerin kendi arazilerine konut inşa etmesine zorluk çıkardığını veya konut inşa alanını azalttığına vurgu yapan Cesur, İsrail'in asıl hedefinin Filistinlileri aşamalı bir şekilde Kudüs'ten çıkarmak olduğunu belirtti.

KUDÜS’TE “ACİL 10 BİN KONUTA İHTİYAÇ VAR”

Cesur, İsrail'in söz konusu hedefine karşı Filistinlileri Kudüs’te tutmak için neler yapabileceklerine ilişkin Filistinli iş adamlarıyla görüştüklerini belirterek, “Acil 10 bin konuta ihtiyaç var. Yeni evlenen Filistinli çocuklarımız adetleri gereği yeni eve geçme ihtiyacı duyuyor. Bunun için bu yeni konutların yapılması gerekir. Burada hem konut sıkıntısı var hem de kiralar çok yüksek. Dolayısıyla bir an önce yeni arsalar teşkil edip, minimum 10 bin ev inşa ederek, Filistinli kardeşlerimizin burada kalmasını sağlamalıyız.” şeklinde konuştu.

Kudüs’e sahip çıkmak için en önemli hedefler arasında Filistinlilerin Kudüs’te kalmalarını sağlamak olduğunu belirten Cesur, “Biz de bu konuda çalışmalar yapacağız. Filistinli iş adamlarını İstanbul’a davet ettik. Orada bu istişareleri daha da ilerleteceğiz ve inşallah bir çözüm noktasına getireceğiz.” dedi.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.