Kur'an Kursu, Cennete Açılan Kapıdır

Sivas Yıldızeli'nde hafızların icazet sevincine ortak olan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Kur'an kursunun cennete açılan kapı olduğunu belirterek mezun olan hafızları tebrik etti.

Sivas Yıldızeli İlçe Müftülüğüne bağlı Seyfullah Emmioğlu Hafızlık Yatılı Kur'an Kursunda hafızlığını tamamlayan 17 si erkek; 4'ü kız, toplam 21 hafız öğrenci için icazet töreni düzenlendi.

İcazet törenine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Sivas İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, ilçe müftüleri, ilçe protokolü, din görevlileri, hayırsever iş insanları ve vatandaşlar katıldı.

Yıldızeli Merkez Camii'nde düzenlenen programda hafızlar tekbirler eşliğinde camide yerlerini alırken hafız din görevlileri tarafından katılımcılara Kur’an-ı Kerim ziyafeti gerçekleştirildi.

Programda konuşan Doç. Dr. Burhan İşliyen, hafızlık ve Kur’an eğitiminin öneminden bahsederek hafızların yetişmesinde maddi ve manevi desteği olan herkese teşekkür etti.

İşliyen, "Çocuklarımızın, gençlerimizin yetişmesinde emeği, desteği, duası ve katkısı olan kim varsa Allah onlardan razı olsun. Bugün Allah adına, İslam adına, Kur'an adına hangi hizmeti yapmak istiyorum derseniz yapmanın önü açıktır. Cenabıhak o kapılardan girebilmeyi bizlere nasip etsin." dedi.

Konuşmasının devamında hafızlık yolculuğunun sabır ve fedakarlıklar gerektirdiğini söyleyen Doç. Dr. İşliyen, "Hafızlık işi zor olduğu gibi hafızlık hocalığı da sabır gerektirir. Hafızlık hocalığı güler yüz, disiplin gerektirir. Bu konuda hocalarımızı tebrik ediyorum. Kutsal kitabımız çocuklarımızın zihinlerine, yüreklerine nakış nakış işleniyor hamdolsun. Kur'an'sız, Allah'sız, Peygambersiz, imansız kalan çocuklarımız herhangi bir vadide kör bir ideolojinin peşine düşer ölürse, farklı tuzaklara düşer hayatını kaybederse, fuhuş batağına düşer kaybolup giderse bunun vebalinin altından kalkamayız. Onun için her açılan Kur'an kursu, cennete açılan kapıdır. Bu çocuklarımıza ve bütün ümmetin gençlerine dua edelim. Çünkü ümmetin gençlerini sokakta, caddede, ekranın başında, başına oturdukları bir telefon ekranının tuşlarına dokunurken neyin beklediğini, hangi çıkamayacakları dünyaya dalacaklarını, hangi kötü kirli nesnelerin gözlerini kirlettiğini, hangi kirlerin kalplerine ve zihinlerine müptela olacağını kestiremiyoruz. Bunu da bilme imkanına sahip değiliz." ifadelerine yer verdi.

Programın açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Taha Seyidoğlu ise hafızlık eğitiminde Kur’an kurslarına yardımlarını esirgemeyen hayır sahiplerine, düzenlenen programda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederek hafız öğrencileri ve hocalarını tebrik etti.

Hafız öğrencilerin Kur'an'ı Kerim tilavetiyle devam eden programda, hafızların icazet duasını Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş yaptı.

Program sonunda protokol üyeleri tarafından hafızlara belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.

Kaynak: Diyanet Haber

İslam ve İhsan

KURAN OKUMANIN FAZİLETİ FAYDALARI VE ÖNEMİ

Kuran Okumanın Fazileti Faydaları ve Önemi

KABİR VE KIYÂMETİN EN KORKULU ZAMANLARINDA YOLU AYDINLATACAK ŞEFAATÇİ

Kabir ve Kıyâmetin En Korkulu Zamanlarında Yolu Aydınlatacak Şefaatçi

KUR’ÂN-I KERİM OKUMANIN FAZİLETİ İLE İLGİLİ HADİSLER

Kur’ân-ı Kerim Okumanın Fazileti İle İlgili Hadisler

KURAN OKUMANIN KALBE FAYDASI

Kuran Okumanın Kalbe Faydası

KURAN OKUMANIN SEVABI İLE İLGİLİ HADİS

Kuran Okumanın Sevabı İle İlgili Hadis

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.