Liseye Hazırlık Yaz Kampı Başlıyor

Lider Eğitim Kültür ve Sanat Gençlik Kulübü Derneği’nin 7. ve 8. sınıflara yönelik düzenlediği “Hedef İstanbul 2015" Ramazan özel programına kayıtlar başladı.

Lider Eğitim Kültür ve Sanat Gençlik Kulübü Derneği, “Gençlik gelecektir” felsefesinden hareketle Türkiye’nin gençliğini ve geleceğini dert edinen bir grup gönüllü tarafından 2004 yılında kuruldu. Lise ve üniversite gençlerine yönelik seminer, gezi ve konferans programları düzenleyen Lider Eğitim, gençlerin ahlaklı, özgüvenli, bilgi ve beceri bakımından donanımlı fertler olarak hayata hazırlanmalarını kendisine amaç edinen ve bu hedef doğrultusunda da çalışmalarına devam eden gencecik bir dernek.

lideregitim

RAMAZAN'A ÖZEL PROGRAM

2011 yılında Gençlik Kulübü vasfını alarak Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet göstermeye devam eden Lider Eğitim Kültür ve Sanat Gençlik Kulübü Derneği, düzenlediği “Hedef İstanbul” programları ile ilköğretim 7. ve 8. sınıfları yeni bitirmiş öğrencilerin başvurabileceği yaz programı düzenliyor.

15 Haziran –12 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek yaz kampına katılım herkese açık. Programın muhtevasında değerler eğitimi, spor aktiviteleri, tarihi mekân gezileri, yarışmalar ve eğlenceli faaliyetler, Ramazan ayı özel programları yer alıyor.

yaz_kampi2

İSTANBUL’DA LİSE OKUMAK İSTEYENLERE OKULA GÖRE YURT

“Hedef İstanbul 2015 (Ramazan Özel Programı)”na katılıp lise eğitimine İstanbul’da devam etmek isteyen öğrencilere de değerler eğitiminin yanında, onlara İstanbul’u ve İstanbul’daki eğitim imkânlarının tanıtımı yapılacak.

Lise eğitimine İstanbul’da devam etme kararı alan öğrenciler, ortaöğretim yerleştirme puanlarına göre yurtlarda barınma, yurtların yönlendirdiği okullarda da eğitim-öğretim imkânına sahip olacaklar.

SON BAŞVURU TARİHİ

Yaz kampına katılmak isteyen öğrenciler, 10 Haziran 2015 tarihine kadar www.lider.org.tr sitesinden “Hedef İstanbul 2015 Programı”na ön kayıt yaptırabilirler.

Ayrıntılı Bilgi İçin: Özgür Üzmez: 0.507 093 23 62 - Hacı Ali Tanırlı: 0.505 100 62 56

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

  • Sekizin ci sinifa giden oğlumun bu yaz kursuna göndermek istiyorum. Bu Yardimci olursanız beni bahtiyar edersiniz

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.